Borković: Monteiro je "veća sila"

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zadovoljan je svojim prvim vikendom takmičenja u WTCC šampionatu.

Izvor: SV

Utorak, 15.04.2014.

17:19

Default images

Pančevac je u kvalifikacijama ostvario peto vreme, prvu trku je završio na petom mestu, ali je kažnjen zbog kontakta sa Tijagom Monteirom.

“Ovo je bio dobar i zanimljiv vikend, ali pomalo i razočaravajući. U prvoj trci sam krenuo malo lošije, Monteiro me je pretekao, u jednoj krivini sam ga na kočenju prošao, ali je on presekao šikanu na šta sudije nisu reagovale“, rekao je Borković.



Zbog kontakta sa nekadašnjim vozačem Formule 1 srpski automobilista je kažnjen pomeranjem na šestu poziciju, dok je morao da odustane u drugoj trci zbog požara.

On je malo veća sila od mene u ovom šampionatu, više ga respektuju u FIA, ali bez obzira sam veoma srećan. U drugoj trci je došlo do velikog incidenta, tu sam prošao veoma loše, sudar se dogodio tačno ispred mene. Morao sam da stanem, dvojica su me pretekla, a kasnije je došlo do požara u automobilu pa sam morao da odustanem“, dodao je Borković.



Sledeća trka je na programu predstojećeg vikenda, u Francuskoj.

Važno je da znam da sam dosta brz za nastavak šampionata i daću sve od sebe da se u ostalih 11 trka prikažem u što boljem svetlu“, zaključio je Borković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: