UEFA istražuje i PSŽ, Siti...

Pored Crvene zvezde, UEFA će zbog kršenja finansijskog fer-pleja istražiti poslovanje još 75 evropskih klubova, među kojima su i PSŽ i Mančester Siti.

Izvor: AK

Ponedeljak, 14.04.2014.

21:29

Default images

Engleski mediji prenose da će istraga trajati do 5. maja, kada će UEFA saopštiti kazne klubovima za koje utvrdi da su kršili pomenuto pravilo o poslovanju.

Kazne predviđene za to su od novčanih koje mogu iznositi do 100.000 evra, pa do suspenzija učešća u evropskim takmičenjima.

Što se tiče Pari Sen Žermena, sporran je ugovor Parižana sa Turističkom organizacijom Katara, pomoću koje su se "sveci" rešili klupskog duga od 130 miliona evra.

''Naš ugovor sa Katarom nije nikakav trik. To je zapravo isti ugovor kao i sa Emirejtsom. Sve je legalno'', izjavio je predsednik PSŽ-a Naser Al-Kelaifi.

Siti je pod istragom jer je u poslednje dve sezone imao gubitak od 180 miliona evra, a prema pravilima UEFA maksimalno je dozovljeno da gubitak bude 45 miliona.

Svi klubovi koji budu kažnjeni imaće priliku da se žale Arbitražnom sudu za sport u Lozani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: