"Kup Kralja kao psihički podstrek"

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti izjavio je da bi osvajanje Kupa Kralja bio psihički podstrek njegovom klubu u nastavaku sezone i takmičenju u Ligi šampiona.

Izvor: IS

Ponedeljak, 14.04.2014.

17:15

Default images

Madriđani će se u finalu Kupa, zakazanom za 16. april, sastati sa Barselonom, koja ih je u prethodnom derbiju dobila sa 4:3.

I Real i Barselona nastoje da sustignu vodeći Atletiko Madrid i bore se za osvajanje Primere, dok se kraljevski klub nalazi i među četiri najbolja tima Lige šampiona.

Finalna utakmica Kupa kralja je važna iz više razloga. Prvo, to je prva titula koju možemo osvojiti ove sezone. Drugo, igraćemo protiv Barselone, koja je veliki klub. Sve to utakmici daje na značaju“, izjavio je Ančeloti za zvanični sajt kluba.

Na psihičkom planu je veoma važna. Mislim da će ekipa koja pobedi biti motivisanija i imati više želje da igra svoj najbolji fudbal do kraja sezone“, dodao je Italijan.

U prethodni duelu ove dve ekipe slavili su Katalonci, ali Ančeloti navodi da ta činjenica ne utiče na njegovu ekipu.

Mislim da neće imati psihološku prednost zbog toga što se desilo u prošlosti. Trenutna situacija je mnogo komplikovanija i za Barselonu i za Real Madrid. Mi moramo igrati dobro, motivisano i koncentrisano i tako pokušati da osvojimo titulu“, zaključio je trener Madriđana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: