Šaponjić i Karišić nose Srbiju

Kadetska reprezentacije Srbije ostvarila je i drugu pobedu na turniru elitne runde kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Staroj Pazovi.

Izvor: ÐN

Petak, 28.03.2014.

17:09

Default images

Srbija je posle pobede nad Severnom Irskom u prvom kolu nastavila sa odličnim partijama, a ovoga puta pobeđena je selekcija Gruzije sa 2:0.

Golove za 'Orliće' postigli su Ivan Šaponjić u 64. minutu, te Strahinja Karišić pet minuta kasnije.

Izabranici selektora Branislava Nikolića posle ovog trijumfa imaju maksimalan učinak, ali se nalaze na drugoj poziciji, zbog lošije gol razlike u odnosu na Nemačku.

Kadeti Srbije odigrali su još jedan dobar meč, ali su imali velikih problema da probiju odbranu protivnika. To nisu uspeli u prvom poluvremenu koje je završeno bez golova.

Ipak, sredinom drugog poluvremena 'Orlići' su postigli dva brza gola i tako rešili utakmicu. Prvo je Šaponjić pokrenuo ekipu, da bi Karišić pogodio za 2:0 i otklonio sve dileme oko pobednika.

Selektor Gruzije je u drugom delu igre izvršio sve tri izmene, ali je Milinković-Savić sačuvao svoju mrežu.

U drugom duelu grupe grupe 5 elitne runde kvalifikacija, Nemačka je pobedila Severnu Irsku sa laganih 3:0.

Odlučujući meć za odlazak na prvenstvo Evrope, između Srbije i Nemačke, igra se u ponedeljak 31. marta u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe" sa početkom u 15:00 sati.

Srbija - Gruzija 2:0
(Šaponjić 64', Karišić 69')

Srbija: Milinković-Savić, Zlatković, Zličić, Tufegdžić (Stojanović 49'), Janković (Karišić 56'), Špoljarić (Mitrović 67'), Jović, Glavčić, Šaponjić, Šarenac, Stanković
Selektor: Branislav Nikolić

Gruzija: Kurdadze, Kobuladze, Kakiashvili, Nadaraia, Komakhidze, Mamučašvili (Kiknadze 58'), Gošteliani (Arabidze 41'). Beridze (Koridze 75'), Jobava, Mikeltadze, Kamladze
Selektor: Nodar Akobia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: