Katić: Moramo da iznesemo pritisak

Košarkaš Crvene zvezde Raško Katić istakao je da voli kada igra pod pritiskom, a da je takav slučaj pred revanš meč četvrtfinala Evrokupa sa Budiveljnikom.

Izvor: JT

Sreda, 26.03.2014.

12:55

Default images

‘Crveno-beli’ dočekuju šampiona Ukrajine od 19.30 u beogradskoj “Kombank areni”, uz direktan prenos na televiziji B92.

Kakav god da je pritisak, moramo da ga iznesemo. Tu smo gde jesmo, možda je lakše igrati u timovima gde nema pritiska, ali se tada ne borite za trofeje. Kada se borite za trofeje, pritisak je ogroman i ja to volim”, istakao je Katić.

Jedan od najiskusnijih igrača Zvezde naglasio je da on i saigrači vrlo dobro znaju vrline i mane gostiju.

U odnosu na prvi meč obazriviji po pitanju Blejka, koji je vrhunski šuter, a mi to nismo znali. Pored Lavrinoviča, koji može da ‘izmisli’ poen, moramo da zatvorimo spoljnu liniju koja je isto vrhunska”, naglasio je Katić, “Moramo da odigramo koncentrisano svih 40 minuta, što jače u odbrani, i da iz nje razvijamo celokupnu igru. Nadam se da će dobri trenuci koje smo imali tamo sada biti u dužem vremenskom periodu i da ćemo uspeti da ih nateramo da odigramo lošije, a da mi tako razvijamo bolju igru”.

Katić je istakao da mu je drago što će se utakmica igrati u “Kombank areni”, posebno zato što će veći broj navijača moći da joj prisustvuje.

I finale ABA lige, koje je značajnije nego ovo četvrtfinale Evrokupa, igra se u Areni, tako da će nam značiti i zbog toga ova utakmica. Više navijača će videti utakmicu, zbog toga smo igrali cele ove sezone, da bi više ljudi moglo da uživa”, istakao je Katić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: