Krimski klubovi u ruskoj ligi?

Fudbalski savez Rusije objavio je danas da će razgovarati sa FIFA i UEFA o mogućnosti da se klubovi sa Krima priključe ruskoj ligi.

SVIzvor: B92
Podeli

"Razgovaraćemo sa institucijama jer je ovo svet fudbala i tu ne možemo sami da odlučujemo. Čitav taj proces je daleko od jasnog. Klubovi s Krima će ovu sezonu definitivno završiti u Ukrajini", rekao je portparol saveza Igor Vladimirov.

Jedini klubovi sa krimskog poluostrva koji se takmiče u ukrajinskoj fudbalskoj ligi su Tavrija i Sevastopolj. Ekipa iz Simferopolja je prvi šampion nezavisne Ukrajine 1992. godine, kada je iznenadila do tada neprikosnoveni Dinamo iz Kijeva, a trenutno se nalazi na 14. poziciji na tabeli sa svega devet bodova iz 19 mečeva.

Za tu ekipu nastupa srpski reprezentativni golman Damir Kahriman, dok je u drugom krimskom klubu, trenutno 11. timu Premijer lige nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Igor Duljaj.

Pitanje je kako će na novonastalu situaciju reagovati navijači oba kluba, koji su proukrajinski orijentisani i koji su nedavno pružili podršku revoluciji u toj državi.

strana 1 od 5 idi na stranu