Fudbal spaja "ultrase" i policiju

Najokoreliji navijači u Ukrajini radiće zajedno s policijom na obezbeđivanju stadiona kad u subotu bude nastavljeno ukrajinsko fudbalsko prvenstvo.

Izvor: B92
Podeli

Nastavak prvenstva posle dvomesečne zimske pauze u Ukrajini se igra s dve nedelje zakašnjenja posle nereda tokom kojih je smenjena proruska vlast, ali su i zategnuti odnosi s Rusijom. Za vikend treba da igraju i dva tima iz Krima, na kome se u nedelju održava referendum o prisajedinjenju s Rusijom.

Ministar sporta i omladine Dmitro Bulatov rekao je da će "ultrasi" pomagati različitim klubovmia u obezbeđivanju utakmica i da će koordinisati delovanje s državnim službama.

"S obzirom na napetu situaciju u zemlji, pojačavamo bezbednost na stadionima s civilnim grupama", rekao je Bulatov posle sastanka s vođama nekoliko navijačkih grupa.

"Navijači različitih klubova u primirju su od januara, kada su eskalirali sukobi na antivladinim demonstracijama", rekao je navijač Dinama iz Kijeva Taras Kuzmenko.

Navijači kijevskog Dinama su u savezništvu s navijačima Dnjepra i Karpatijem iz Lavova, dok su im rivali Šahtjor iz Donjecka, Černomorec iz Odese i Metalist iz Harkova.

Timovi s Krima, Tavria, Simferopolj i FK Sevastolj saopštili su da nameravaju da nastave takmičenje u ukrajinskoj ligi, mada su krimske vlasti već proglasile odvajanje o čemu se odlučuje na referendumu u nedelju.

Zbog napete situacije na Kirmu, Tavria će igrati protiv kijevskog Dinama u ukrajinskoj prestonici umesto na domaćem terenu, dok Sevastoplj inače treba da igra u gostima s Dnjeprom.

strana 1 od 6 idi na stranu