Novak ili RF, ko će u finale (16h)?

Novak Đoković i Rodžer Federer od 16 časova igraju polufinalni meč na turniru u Dubaiju.

Izvor: SO

Petak, 28.02.2014.

09:59

Default images

Novaku je Južni zbog bolesti predao duel u četvrtfinalu, dok je Federer savladao Rosola sa 6:2, 6:2.

Biće to 32. međusobni okršaj Đokovića i Federera, Novak je dobio poslednja tri, ali Švajcarac ukupno vodi sa 16-15 u pobedama.

"Ranije sam smatrao da Novak ima nekih tehničkih problema u igri, u jednom delu svoje karijere. Sada je potpuno sredio svoju igru u svakom aspektu. Mislim da nema prevelike veze to što je on preskočio jedan meč, dugo je vode, trenirao je i spreman je“, rekao je Federer.

Đoković i Federer superiorni su u Dubaiju u poslednjoj deceniji – osvojili su devet od poslednjih 11 titula, njihovu vladavinu jedino su poremetili Endi Rodik (2008) i Rafael Nadal (2006).

Rodžer ima pet trofeja iz Emirata, ali je Novak slavio četiri puta u poslednjih pet godina i ove sezone želi da se izjednači sa Švajcarcem.

Podloga u Dubaiju jeste brza, Federer se uzda u to, ali i poslednja dva okršaja odigrana su na brzoj podlozi, pa je Novak uspeo da slavi – u Parizu je bilo 4:6, 6:3, 6:2, a u Londonu 6:4, 6:7, 6:2.

U drugom polufinalu sastaju se Tomaš Berdih i Filip Kolšrajber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: