Dubai: Štepanek namučio Federera

Rodžer Federer se dobrano namučio, ali je pobedio Radeka Štepaneka sa 6:2, 6:7 (4-7), 6:2 u drugom kolu turnira u Dubaiju.

Izvor: SO

Sreda, 26.02.2014.

18:25

Default images

Češki teniser je u sva tri seta prvi stizao do brejka, ali nijednom nije uspeo da ga zadrži.

U prvom je usledila furiozna serija Federera od šest gemova i osvajanje prvog seta.U drugom je Rodžer uspeo da se vrati u igru i da brejkom u desetom gemu izjednači na 5:5, ali je Čeh u taj brejku ipak izborio treći set.

Snažno je počeo Štepanek odlučujući set, poveo je sa 2:0 i propustio je četiri gem lopte pre nego što je Federer uspeo da vrati brejk. U sledećem gemu veteran iz Češke imao je dve vezane brejk lopte, a kada njih nije realizovao, bilo je jasno da se stvari okreću u Federerovu korist.

Do kraja je Rodžer manje-više rutinski priveo meč kraju i u četvrtfinalu će se sastati sa Lukašom Rosolom iz Češke, koji je u dva seta bio bolji od Dmitrija Tursunova.

Mihail Južni pobedio je Džejmija Vorda 6:1, 7:6 i igraće sa pobednikom meča Đoković – Bautista-Ahut, a Žo-Vilfred Conga će posle predaje Davidenka u četvrtfinalu za rivala imati Tomaša Berdiha, koji je sa 6:2, 6:1 deklasirao Stahovskog.

Poslednji četvrtfinalni par čine Nemac Filip Kolšrajber i Tunišanin Malek Žaziri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: