Mata stigao na preglede

Španski fudbaler Huan Mata stigao je Karington, trening centar Junajteda, gde će obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor.

Izvor: ÐN

Subota, 25.01.2014.

14:29

Default images

Mata će ekipu sa Old Traforda koštati 37 miliona funti, što je klupski rekord, a Čelsiju donosi zaradu od 13.5 miliona u odnosu na sumu plaćenu Valensiji.

Napadač ’crvenih đavola’ Robin van Persi među prvima je poželeo dobrodošlicu svom saigraču, oglasivši se na ’Tviteru’.

„Dobrodošao Huan Mata. Vidimo se svi u utorak“, napisao je Van Persi.

Matin lekarski pregled u Mančesteru prvobitno je najavljen za sredu u podne, ali Čelsi nije hteo da potpiše ugovor o njegovoj prodaji dok se ne završi procedura dovođenja Mohameda Salaha iz Bazela, što uključuje i dobijanje radne dozvole, a Junajted pre toga nije hteo da pošalje Matu na lekarski pregled.

Problem je bio u tome što je Čelsi transfer vezao za dolazak Salaha iz Bazela, oko čega su se dva kluba dogovorila, ali još uvek nije sklopljen dogovor sa igračem. Tek posle tog dogovora uslediće lekarski pregled Salaha, pa zahtev za dobijanje radne dozvole (jer Egipćani imaju status stranaca u Premijer ligi).

Po sletanju helikoptera u trening centar Junajteda, počela je licitacija koji će broj Mata nositi na dresu, najverovatnije će dobiti sedmicu, iako ona pripada Antoniju Valensiji.

Bivši napadač tima sa 'Old Traforda' Majkl Oven u svojoj kolumni za britanski 'Telegraf', napisao je da je Mata odlično rešenje za ono što treba Junajtedu, jer će moći da sarađuje sa Runijem, Van Persijem, Kagavom, Valensijom i Januzajem.

Mata je fudbalsku afirmaciju steekao u ekipi Valensije, za koju je nastupao od 2007. do 2011. godine. Na 129 mečeva postigao je 33 gola, pre nego što se preselio na 'Stamford Bridž'. Dve godina uzastopno proglašavan je za najboljeg igrača Čelsija, ali je po dolasku Žozea Murinja na mesto menadžera, izgubio mesto u startnoj postavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: