Junajted bez finala Liga kupa!

Košmarna sezona Mančester junajteda se nastavlja! Ekipa Dejvida Mojsa ispala je u polufinalu Liga kupa od Sanderlenda posle penala.

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2014.

23:32

Default images

Nakon poraza od 2:1 u prvom meču, Junajted je u dramatičnoj utakmici na Old Trafordu slavio istim rezultatom posle 120 minuta, ali je pogodio samo jedan od pet jedanaesteraca i ispao je.

Neuspešni sa bele tačke kod domaćina su bili Velbek, Januzaj, Džons i Rafael, a samo je Flečer pogodio u drugoj seriji.

Na drugoj strani uspešni su bili Alonso i Sung-Jong, pa će Sanderlend na megdan Mančester sitiju u finalu na Vembliju.

Navijači su na Old Trafordu prisustvovali izuzetno dramatičnom meču. Posle 90 minuta bilo je 1:0 za Junajted nakon što je Džoni Evans u 37. minutu postigao gol, a s obzirom da u Liga kupu ne važi pravilo gola u gostima igrali su se produžeci.

Bivši igrač Junajteda Fil Bardsli je u 119. minutu izjednačio i činilo se da će Sanderlend u finale posle produžetaka, ali u 121. minutu veliku radost domaćim navijačima doneo je Čičarito Ernandes koji je vratio svom timu nadu.

Ipak, Sanderlend se bolje snašao u jednoj od najbizarnijih penal-serija u istoriji engleskog fudbala. Prvi put u pola veka dugoj istoriji Liga kupa dogodilo se da tako malo golova bude postignuto iz po pet penala.

Gosti su od pet penala pogodili samo dva, a domaći jedan jedini (Flečer), što im je tek četvrti pogođeni penal u poslednje tri penal-serije.

Pa je ekipa Dejvida Mojsa pretrpela još jedan veliki neuspeh u ionako očajnoj sezoni. U sastavu domaćih nije bilo suspendovanog Nemanje Vidića.

Nešto bolje navijači šampiona Engleske trebalo bi da se osećaju u četvrtak ukoliko Huan Mata prođe medicinske preglede i potpiše ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: