Matić: Nastao haos, ja sam pogrešio

Selektor rukometaša Srbije Vladan Matić rekao je da će njegova ekipa imati energije da se suprostavi Francuskoj posle poraza od Rusije na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

23:49

Default images

Srbija je izgubila od Rusije sa 27:25, u drugom kolu Grupe C Evropskog prvenstva u Danskoj.

"Čekao sam da proradi prva postava, ali nije išlo. To je moja greška i preuzimam je na sebe. Nadam se da ćemo imati energije i snage da pokažemo više u narednoj utakmici protiv Francuske", rekao je Matić posle utakmice u Orhusu.

"Promašili smo puno zicera, bili smo nervozni i napravili dvepogrešne izmene. Četiri minuta sa igračem manje je bilo previše. Nastao je haos, ušao je sedmi igrač i to je to... Ja sam pogrešio sa izmenama, nisam stigao da reagujem. Prvu grešku nisam ni video, akod druge je Petar Nenadić želeo da uđe pre vremena, imao je velikuželju da postigne gol", kazao je Matić.

Kapiten Srbije Momir Ilić je rekao da ne zna zašto je njegova ekipa ispustila četiri gola prednosti.

"Da li je to do nervoze, da li smo nesigurni u sebe? Umesto dautakmicu lagano privedemo kraju, jer smo bolja ekipa, desi se da izgubimo. Jednostavno, nismo funkcionisali dobro, naročito u drugom poluvremenu. Izgubili smo utakmicu, tako je to", rekao je Ilić.

On je naveo da reprezentativci Srbije moraju da daju sve od sebe kakobi pobedili Francusku u narednom susretu.

"Tog dana sve treba da se potrefi, da svi imamo svoj dan. Samo tako možemo da trijumfujemo. Zašto, da ne? Nećemo se predati", istakao je kapiten srpskih rukometaša.

Petar Nenadić je kazao da su reprezentatici Srbije sami krivi zaporaz od Rusije.

"Dosta smo grešili i u odbrani i u napadu. Opet smo promašili bilionzicera, sto sa šest, što sa devet metara. To je odlučilo pobednika. Mene boli to što protivnički timovi igraju napad po minut i po. Tomi bode oči i smeta mi. Nismo odigrali na nivou koji znamo izasluženo je Rusija pobedila", rekao je Nenadić.

Selektor Rusije Oleg Kulešov kazao je da je Srbija pokazala da igradobar rukomet.

"Veliki komplimenti Srbiji, hvala im. Pokazali su dobar rukomet, aličestitke i mojoj ekipi, bili su inspirisani. Za nas je ovo bila kao poslednja bitka. Dobro smo odradili analizu protivnika. Naš golman Bogdanov je bio sjajan", kazao je Kulešov.

Srbija će se u poslednjem, trećem kolu Grupe C u petak sastati sa Francuskom, dok će Rusija igrati protiv Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: