"Zlatna lopta" Kristijanu Ronaldu!

Napadač Real Madrida i reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo osvajač je priznanja "Zlatna lopta", saopšteno je na ceremoniji u Cirihu.

Izvor:

Ponedeljak, 13.01.2014.

20:01

Default images

Portugalac je tako posle 2008. godine osvojio svoju drugu nagradu koju dodeljuju Svetska međunarodna fudbalska organizacija i prestižni list "Frans fudbal".

Ronaldo je u minuloj sezoni postigao impozantnih 69 pogodaka, a sa četiri gola protiv Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo u Brazilu gotovo sâm doneo je završnicu Mundijala svojoj zemlji.

U konkurenciji za prestižnu nagradu bili su još fudbaler Bajerna Frank Riberi i Argentinac Lionel Mesi.

Ronaldo je veoma emotivno i kroz suze reagovao na trofej, naglasivši važnost saigrača, kako iz reprezentacije tako i iz kluba, a nije zaboravio ni nedavno preminulu legendu svetskog fudbala - Euzebija.

"Ovo je za mene veoma emotivno veče. Hvala saigračima iz Reala i predsedniku kluba, bez njih ne bih uspeo da postignem sve ovo. Teško mi je što ovde nije Euzebio, čovek koji mi je mnogo pomogao u fudbalu i životu, zbog toga su moje emocije još izraženije. Konkurencija je bila veoma jaka, ponosan sam na nagradu", izjavio je kroz suze Ronaldo.
Beta/AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt
Kristijano je na scenu izašao sa sinom, a nagradu mu je dodelio legendarni Pele.



Ronaldo je minule godine odigrao za Real i reprezentaciju Portugalije 56 utakmica i postigao 69 golova, od čega osam puta het-trik. CR7 je ujedno i prekinuo dominaciju Lionela Mesija, koji je nagradu osvajao u poslednje četiri godine.

Udruženje profesionalnih fudbalera (FIFPro) izabralo je tim godine, za trenera godine proglašen je Jup Hajnkes, dok je najlepši gol delo Zlatana Ibrahimovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: