HNS: Šokirani hajkom na Šimunića

Tri dana nakon incidenta na Maksimiru konačno su se oglasili čelnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) istakavši da je Josip Šimunić reagovao neprimereno.

Izvor: AK

Petak, 22.11.2013.

14:31

Default images

Međutim, čelnici hrvatskog Saveza su više šokirani medijskom hajkom protiv kapitena nacionalnog tima, protiv koga je postpupak pokrenula i UEFA.

"Svi znamo da je Džo pošten momak, koji nikada ne bi nekoga vređao. Napravio je ono što nije smeo, ali isto šokirani smo hajkom. Sve je to emotivno doživeo, najavio je i pravnu bitku", rekao je Damir Vrbanović.

"HNS će se pozabaviti ovim slučajem, ali nećemo prejudicirati oko kazni. Takođe, moramo videti šta će reći FIFA koja ga je takođe prijavila", - rekao je dodao je sekretar HNS.

S druge strane, predsednik HNS Davor Šuker se osvrnuo na uklanjanje transparenta 'Zapamtite Vukovar', i sve poredio sa paljenjem hrvatske zastave u Beogradu.

"Ovo je još jedan dokaz da je naš Savez u specifičnoj situaciji i da nas FIFA i UEFA gledaju drugim očima. Pogotovo se to vidi kada se ovaj slučaj uporedi s onim u Beogradu kada su se, između ostalog, palile hrvatske zastave. Mi smo insistirali da transparent ostane na tribini, objašnjavali smo situaciju delegatu, ali mislim da se on uplašio. Na kraju je tražio objašnjenje iz FIFA, a njihov odgovor je bio negativan. To je bila velika greška i mi se nećemo pomiriti s tim", istakao je Šuker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: