Džou 6 mečeva, Hrvati bez navijača?

Šef FARE programa za Hrvatsku (Fudbal protiv rasizma u Evropi) Zoran Stevanović tvrdi da HNS može očekivati rigoroznu kaznu zbog Josipa Šimunića.

Izvor: AK

Petak, 22.11.2013.

09:41

Default images

Popularni Džo je nakon pobede nad Islandom (2:0) ustaškim pozdradom "Za dom - spremni" slavio sa navijačima na Maksimiru, zbog čega je i FIFA pokrenula istragu.

Stevanović u ime programa FARE sarađuje sa FIFA i UEFA, a očekuje do 6 mečeva suspenzije za Šimunića, te nekoliko utakmica bez navijača za Hrvatsku, ali u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

FIFA i UEFA mogu kazniti HNS, ali, prema Stevanovićevom mišljenju, to ni njima nije u interesu, a sve bi se izbeglo da je HNS sistematski radio na edukaciji publike na stadionima.

Navodi da će kazna za Šimunića najverovatnije biti zabrana igranja do šest utakmica, dok će Hrvatskom fudbalskom savezu (HNS) biti određena novčana kazna u skladu sa kaznama koje su im ranije određivane.

Stevanović je dodao i kako bi moglo doći do igranja nekoliko utakmica pred praznim tribinama u narednim kvalifikacijama, te da UEFA još uvek nije kontaktirala njegovu organizaciju i zatražila izveštaj o spornom događaju.

Stevanović tvrdi da su mediji dobro odradili svoj posao te da UEFA verovatno nije ni potreban izvještaj. Prema njegovom mišljenju, najveći problem je što HNS nije na vreme reagovao i ublažio štetu.

"Trebalo je odmah da naprave vanrednu konferenciju za novinare na kojoj bi se pokrili po ušima i gde bi se i Šimunić i HNS izvinili. Ovako se dogodilo da su reprezentativca, umesto da su stali uz njega, prepustili samome sebi", rekao je Stevanović.

Istakao je da je više puta upozoravao HNS na sve što je zabranjeno na utakmicama te da su FIFA i UEFA apsolutno netolerantne kada je reč o fašističkim ispadima.

Hrvatsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Josipa Šimunića, fudbalera sa najviše nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: