Odlazi Miha, odlazi li i Tole?

Svojim oproštajnim govorom Siniša Mihajlović u utorak uveče je izvesno najavio i odlazak čelnika Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

12:15

Default images

Mihajlović je objavio da napušta klupu reprezentacije Srbije zato što Tomislav Karadžić i Zoran Laković ne mogu da mu garantuju da će ostati na svojim funkcijama.

Mihajloviću je ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije trebalo da istekne u decembru, ali je saradnja završena posle utakmice ’orlova’ i selekcije po izboru novinara, pošto će on već u četvrtak preuzeti Sampdoriju.

Novac nije imao nikakvu ulogu u mojoj odluci da napustim reprezentaciju Srbije i prihvatim ponudu Samdorije. Poziv Sampdorije nije nimalo uticao na moj odlazak iz reprezentacije, on se jednostavno desio. Odluku o odlasku sam bazirao na tome što čelnici Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i Zoran Laković nisu mogli da mi daju garancije da će da nastave da vrše te funkcije“, rekao je Mihajlović, i tom izjavom najavio promene u vladajućem telu srpskog fudbala.

O odlasku Karadžića sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije priča se već mesecima. Sam Karadžić je u avgustu najavio da će podneti ostavku na kraju jesenjeg dela Jelen Superlige Srbije, a do tada je ostalo manje od mesec dana. Karadžić je, međutim, od tada više puta nagoveštavao mogućnost da promeni mišljenje, ali je sve ostalo na tome.

Sportska redakcija B92 je pokušala da stupi u kontakt sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, ali su oni za sada nisu mogli da odgovore zato što su na sastanku.

U ovom trenutku je jedno sigurno, a to je da je Srbija posle godinu i po dana bez selektora. Još pre Mihajlovićevog odlaska počela je licitacija oko imena njegovog naslednika, ali je sigurno da će to pitanje doći na red tek kada bude jasno da li će biti izbora u Fudbalskom savezu Srbije. Odgovor na to možda dobijemo u narednim danima, a možda ćemo morati i da sačekamo...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: