Miha: Odlazim, preuzimam Sampdoriju

Siniša Mihajlović objavio je da je odlučio da napusti klupu reprezentacije Srbije i da je prihvatio ponudu da preuzme Sampdoriju.

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

22:16

Default images

„Odlučio sam da napustim reprezentaciju Srbije. Tužan sam zbog toga“, rekao je Mihajlović po završetku utakmice između reprezentacije Srbije i novinarske selekcije u Užicu.

Mihajloviću je ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije isticao u decembru, ali je poslednjih meseci najavljivao da je voljan da pregovara o nastavku saradnje.

Međutim, poslednjih nedelja spekulisalo se da će preuzeti Sampdoriju, tokom vikenda pojavile su se informacije da je njegova promocija zakazana za sredu, što je on u Užicu i potvrdio.

Novac nije imao nikakvu ulogu u mojoj odluci da napustim reprezentaciju Srbije i prihvatim ponudu Samdorije. Poziv Sampdorije nije nimalo uticao na moj odlazak iz reprezentacije, on se jednostavno desio. Odluku o odlasku sam bazirao na tome što čelnici Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i Zoran Laković nisu mogli da mi daju garancije da će da nastave da vrše te funkcije“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je istakao da mu je žao što napušta klupu 'orlova', posebno zbog igrača.

„Mnogo mi je žao zato što sam proveo lepih 18 meseci kao selektor, oformio novu generaciju igrača, tim i ekipu i zajedničkim radom tih momaka koji su u početku bili nepoznati i nepriznati. Dokazali su radom da su prepoznatljivi i svetskom fudbalu“, naglasio je sada već bivši selektor Srbije.

Mihajlović je na kraju rekao da neće odgovarati na pitanja novinara i svima poželeo sve najbolje.

Hvala vam svima, ako smo imali nekih problema, to je bio deo posla. Možda se vratim na klupu Srbije u budućnosti. Želim vam svima puno sreće“, dodao je Mihajlović.

Mihajlović je preuzeo reprezentaciju Srbije u maju 2012. godine i uprkos velikim očekivanjima nije uspeo da 'orlove' odvede na Svetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

Kvalifikacije je naša reprezentacija završila na trećem mestu, iza Belgije, koja je direktno otišla u Brazil, i Hrvatske, koja je to učinila kroz baraž. 'Orlovi' su na kraju imali skor od četiri pobede, dva remija i četiri poraza i takmičenje su završili ispred Škotske, Velsa i Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: