Mihajlović objavio spisak za Rusiju

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objavio je spisak igrača za mečeve sa Rusijom i selekcijom novinara koje će igrati 15. i 19. novembra.

Izvor: SV

Nedelja, 10.11.2013.

12:11

Default images

Na Mihajlovićevom spisku se ponovo našao mladi fudbaler Partizana Andrija Živković, do će se za mesto u odbrani boriti Nikola Maksimović, defanzivac Torina.

Reprezentativci Srbije će se okupiti u ponedeljak, a potom će krenuti put Dubaija, a četiri dana kasnije u Užicu će se sastati sa selekcijom novinara.

Mihajlović je odabrao 20 fudbalera i tri golmana:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze), Damir Kahriman (Tavrija)

Odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Valjadolid), Branislav Ivanović (Čelzi), Milan Biševac (Lion), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Nenad Tomović (Fiorentina), Branislav Trajković (Vojvodina) i Nikola Maksimović (Torino).

Fudbaleri sredine terena: Aleksandar Ignjovski (Verder), Ivan Radovanović (Kijevo), Nemanja Matić(Benfika), Luka Milivojević (Anderleht), Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Ljubomir Fejsa (Benfika), Dušan Basta (Udineze), Andrija Živković (Partizan), Dušan Tadić (Tvente), Filip Djuričić (Benfika) i Zoran Tošić (CSKA).

Napadači: Filip Djordjević (Nant) i Stefan Šćepović (Sporting Hihon).

"Spreman sam sutra da odem"

StarSport
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniše Mihajlović rekao je da FSS do kraja novembra treba da odluči o njegovoj sudbini.

"Radim kao da ću ostati deset godina, ali sam spreman i da odem sutra. Savez prvi treba da povuče konkretne poteze”, naveo je Mihajlović i dodao da ne želi da komentariše spekulacije o preuzimanju nekog italijanskog kluba.

Navodno, za njega su zainteresovani klubovi u kojima je igrao, Samdorija i Lacio.

"Ja sam selektor Srbije i ne želim da pričam o tome jer ti italijanski klubovi imaju trenera", rekao je selektor, uz napomenu da je spisak reprezentativaca sastavio u dogovoru sa selektorom mlade reprezentacije Radovanom Ćurčićem.

"Ignjovski se nalazi na spisku, ali neće doći na pripreme reprezentacije jer je dobio kćerku i želim da ga poštedim ove akcije. Povređeni su Sulejmani i Krstičić, dok su u mladoj reprezentaciji Nastasić, Marković i Mitrović".

"Mislim da smo reprezentacija koja iz dana u dan izgleda sve bolje, ali moramo da popravimo još dosta toga u igri. Neke reprezentacije nisu htele da igraju sa nama jer su želele slabije protivnike. Zbog toga smo zakazali utakmicu sa selekcijom novinara koja nam služi da vidimo igrače iz Srbije, kao i one koji igraju u inostranstvu", naveo je Mihajlović.

On je naglasio da izuzetno poštuje selektora Rusije Fabija Kapela.

"Zna se šta je on sve osvojio sa Juventusom, Milanom i Realom. Fudbalska utakmica je kao šah i želimo da vidimo da li možemo da se nosimo sa Rusijom, a mislim da možemo da im napravimo problem", zaključio je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: