"Čilić i Troicki neprofesionalni"

Škotski teniser Endi Mari rekao je za BBC da su Viktor Troicki i Marin Čilić po njegovom mišljenju bili neprofesionalni.

Izvor: B92, BBC

Petak, 08.11.2013.

19:13

Default images

Srpski i hrvatski teniser suspendovani su zbog doping prekršaja, iako ni jedan ni drugi nisu bili pozitivni na testu.

Mari smatra da ne bi trebalo uopšte tolerisati ovakve stvari kako igrači ne bi pomislili da mogu da varaju.

Troicki je suspendovan na godinu dana zbog odbijanja da priloži uzorak krvi u Monte Karlu, dok je Čilić ’odležao’ četvoromesečnu suspenziju iako je naknadno ustanovljeno da uopšte nije bio pozitivan.

„Ja lično nikada ne bih otišao u apoteku da kupim neki lek, to je jednostavno neprofesionalno. Možda su pre deset ili 15 godina, kada niko nije mislio da postoji droga u sportu, ljudi mogli da odu u apoteku i kupe sami lek. Gledajte, sada to ne sme da se radi i to jednostavno treba prihvatiti.“

Novak Đoković rekao je nakon ovih slučaja da više n veruje Svetskoj antidoping agenciji. Rafael Nadal podržao je Viktora Troickog rekavši da mu veruje, dok je Rodžer Federer izjavio da ima poverenje u ljude iz antidoping agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: