Udovičić: Školski sport prioritet

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da će prioritet tog ministarstva u narednoj godini biti razvoj školskog i rekreativnog sporta.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2013.

15:09

Default images

"Naša želja je bila da stvorimo uslove za bavljenje sportom i na mestima gde ne postoje javna igrališta, a sve sa ciljem promocije zdravog stila života, tolerancije i fer pleja, motivisanja mladih da se rekreiraju i razvijaju prave vrednosti", rekao je Udovičić tokom posete Nišu, a navodi se u šaopštenju.

Ministar je naglasio da je zadatak države da omogući da sport bude dostupan svima jer po njegovim rečima to pravo svih gradjana Srbije.

"Zadatak države je da brine o zdravlju nacije. Zato Ministarstvo omladine i sporta radi sve što može da, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, obezbedi uslove da deca i mladi budu usmereni na sport", kazao je Udovičić.

Prvi čovek Ministarstva omladine i sporta je prilikom posete obišao mali teren u okviru osnovne škole "Mika Antić".

"Mali tereni su na raspolaganju svoj deci za treninge i takmičenja u malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu... Možda baš na ovom poniknu neki novi niški sportisti kao što su Dragan Stojković Piksi ili Ivan Miljković. Ovo je samo jedan teren od 78 koliko ih je izgrađeno širom Srbije", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: