Viktor: Tretiraju me kao kriminalca

Viktor Troicki rekao je u intervjuu za CNN da ima osećaj kao da ga ljudi iz Svetske antidoping agencije tretiraju kao kriminalca.

Izvor: B92, CNN

Sreda, 06.11.2013.

20:25

Default images

Srpski teniser suspendovan je na 12 meseci zbog propuštanja doping testa u aprilu ove godine.

Prethodno je Novak Đoković na konferenciji za novinare u Londonu okrivio ljude iz Svetske antidoping agencije rekavši da rade neprofesionalno i da im više ne veruje.

„Tretiraju me kao kriminalca“, rekao je Troicki u direktnom uključenju za CNN objašnjavajući da mu je čak bilo zabranjeno i da bude u Areni tokom polufinala Dejvis kupa.

„Nije mi čak bilo dozovljeno ni da budem u Areni. Rekli su mi da ne mogu da prisustvujem, čak ni kao gledalac koji je kupio kartu za taj meč. Mnogo igrača je stalo iza mene i dalo mi podršku, to mi mnogo znači jer se nalazim u najtežem trenutku u karijeri.“

Troicki je prvobitno dobio 18 meseci suspenzije jer nije dao uzorak krvi na turniru u Monte Karlu, a nakon žalbe ta kazna je umanjena na 12 meseci. Srpski teniser tvrdi da mu je rečeno da može da propusti test jer se loše osećao i ima fobiju od igala.

Troicki je priznao da je bio iznenađen kada je video da je Đoković u utorak govorio o njegovom slučaju u Londonu i dodao da mu podrška jednog od najboljih tenisera u istoriji mnogo znači.

„Nisam znao da će on to reći. Način na koji je to rekao mi zaista neverovatno puno znači. Imati podršku veoma dobrog prijatelja u ovom trenutku je sjajno i veoma sam mu zahvalan na tome. On je zaista moj iskreni prijatelj i sada sam se u to i uverio. Ali ne samo on već i drugi igrači – Jelena Janković, Janko Tipsarević i Rafa Nadal su takođe krekli lepe stvari.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: