ITF: Teško padaju kritike...

Predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF) Frančesko Riči Biti rekao je da je ta organizacija posvećena tome da zaštiti integritet tenisa.

Izvor: SO

Sreda, 06.11.2013.

09:25

Default images

“Poštujemo odluku Suda u Lozani, koji je potvrdio odluku nezavisnog suda da je Troicki prekršio antidoping pravila, iako mu je kazna smanjena“, rekao je Biti.

"Ono što je teže prihvatiti jeste kritika zvaničnika doping kontrole, koji obavljaju težak posao. Konačno, nezavisno od ove odluke, svi treba da se setimo da su pre tačno godinu dana antidoping programi bili pod ispitivanjem. To je ponovo naglasilo potrebz da budemo oprezni i da striktno primenjujemo pravila, nešto čemu mi i naši partneri iz teniskog Antidoping programa težimo kako bi očuvali naš sport čistim“, dodao je Biti.

Ta izjava dolazi kao odgovor na kritike koje su na račun ITF uputili mnogi iz teniske javnosti, uključujući i našeg Novaka Đokovića.

Viktor Troicki rekao je da odluka Suda za sportsku arbitražu predstavlja kraj njegovih snova o vrhunskom tenisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: