B92: Troicki na terenu tek u julu!

Sud za sportsku arbitražu smanjio je Viktoru Troickom suspenziju sa 18 na 12 meseci, što znači da će se Viktor vratiti na teren sledećeg jula, saznaje B92.

Izvor: SO

Utorak, 05.11.2013.

14:05

Default images

„Videćemo da li možemo nešto da promenimo, ali u ovom trenutku nismo previše optimistični“, rečeno je za B92 u Viktorovom štabu.

Troicki je Sudu u Lozani uputio žalbu povodom suspenzije Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja antidoping pravila, ali ona nije do kraja usvojena, već je kazna samo smanjena.

I Sud u Lozani izdao je potvrdu te informacije na svom zvaničnom saopštenju, a kompletno saopštenje pročltajte ovde.

Lošu vest prvi je nagovestio Janko Tipsarević, koji se oglasio na svom Tviter profilu: "SRAM VAS BILO!!!!!!SRAM VAS BILO BRE!!!!" .

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je za B92 da je izuzetno razočaran odlukom Suda u Lozani da ne oslobodi Troickog.

Troicki je suspendovan 25. maja ove godine jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

Saslušanje pred Sudom u Lozani imao je devetog oktobra, a nepun mesec kasnije doneta je i konačna odluka.

Troicki je rekao da mu nikada nije bilo teže u životu nego kada je gledao polufinale Dejvis kupa Srbija - Kanada, a ITF mu je zabranio ulazak u Kombank Arenu.

Podsetimo, Sud u Lozani smanjio je kaznu zbog dopinga hrvatskom teniseru Marinu Čiliću sa devet na četiri meseca.

“Slučaj Troicki“ najverovatnije će dovesti do promene u antidoping pravilima ITF. Troicki nije bio pozitivan na doping, ali u Monte Karlu nije dao uzorak krvi na traženi dan, već sutradan. Viktor se pravdao rečima da mu nije bilo dobro tog dana i da mu je dežurna zvaničnica ITF dozvolila da dâ krv sutradan.

"Verovatno će se pravilo promeniti – kada igrač odbije ili ne dâ uzorak, kontrolor za doping trebalo bi da ponudi teniseru šansu da razgovara sa supervizorom turnira koji će mu objasniti njegove obaveze. Mislim da je pošteno reći da je na tu buduću promenu najviše uticao slučaju Troickog“, rekao je antidoping menadžer ITF Stjuart Miler nedavno za Si-En-En.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: