EP: Odbojkašice ostale bez medalje

Odbojkašice Srbije izgubile su od Belgije sa 3:2 u setovima (23:25, 25:21, 28:26, 21:25, 15:11) u meču za treće mesto na Evropskom prvenstvu.

Izvor: SO

Subota, 14.09.2013.

17:30

Default images

Srbija je branila zlatnu medalju sa prošlog šampionata, ali naše devojke poklekle su u poslednja dva meča – Rusija je bila mnogo bolja u polufinalu, a Belgijanke su sada bile smirenije u presudnom taj brejku i osvojile su prvu medalju u istoriji.

Naše su mnogo motivisanije počele meč, vodile su od samog starta, a na drugi tehnički tajm aut otišle su sa pet poena prednosti – 16:11. Srbija je bila odlična u polju, a posle paralele Brakočevićeve bilo je 18:12.

Međutim, posle nekoliko kikseva na prijemu Belgijanke su uspele da se vrate i da smanje na 19:16. Posle tajm auta Belgijanke su uzele još jedan poen, ali onda je serija konačno prekinuta.

Srbija je povela 24:20, ali onda je usledio novi pad u igri Srbija i rivalke su vezale tri poena. Ipak, posle Terzićevog tajm auta naše su odigrale prvi tempo za Natašu Krsmanović i prvi set je osvojen - 25:23.
Beta/AP Photo/Michael Sohn
Očigledno je da su obe ekipe bile potresene porazima u polufinalnim okršajima, pa smo gledali mnogo oscilacija na obe strane.

Naše su izvrsno počele i drugi set, brzo su stvorile pet poena viška (10:5), a onda se Belgijanke vraćaju. Smanjile su na 12:10, a od tog trenutka kola su potpuno krenula nizbro i Srbija je izgubila osam poena u nizu.

Naše su se na kratko konsolidovale, ali je Belgija ipak izjednačila u setovima – 25:21.

Belgijanke su uzele pet prvih poena u trećem setu, ali već do prvog tehničkog tajm auta naše su se vratile u igru. Nijedna od ekipa nije uspela da napravi ozbiljniju prednost sve do završnice seta – naše su imale kontru pri vođstvu 20:19, nisu je iskoristile, a Belgija je povela 22:20.

Srbija se vratila u igru sjajnim servisom Krsmanovićeve, ali u uzbudljivoj završnici Belgija je realizovala četvrtu set loptu posle lošeg smeča Brakočevićeve – 28:26.
Beta/AP Photo/Michael Sohn
Naše devojke nisu se obeshrabrile zbog gubitka trećeg seta, nastavile su maksimalno da se bore i na drugi tehnički tajm aut otišle su sa +2 (16:14) posle odličnog bloka Krsmanović-Brakočević.

Blok je bio presudan u četvrtom setu – svaki put kada bi Belgijanke pretile, naše su blokom uspevale da osvoje poen ili barem da upasive napad suparnica.

Upravo na taj način naše su uzele poen za 21:18, posle čega je selektor Belgije zatražio tajm aut. Nije mnogo pomoglo, Srbija je uspela da izbori peti set, a poslednji poen osvojila je Jovana Brakočević - 25:21.

U taj brejku je Belgija bolje počela i vodila je sa 6:2. Međutim, Srbija je na servis Jelene Nikolić ušla u seriju i vodila je 8:7. Tada je naša selekcija propustila kontru za dva poena viška i to se ispostavilo odlučujućim.

Dve neuspešne ’koreje’ tandema Ognjenović-Krsmanović, a zatim i greška Brakočevićeve, a tačku na loš niz stavila je Ognjenovićeva loše skuvanom loptom – 15:11 i pobeda Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: