Odbojkašice u kvalifikacijama za SP

Srpske odbojkašice moraće da traže vizu za Svetsko prvenstvo naredne godine u Italiji kroz kvalifikacije.

Izvor: JT

Subota, 14.09.2013.

12:09

Default images

Direktan plasman na planetarni šampionat obezbedile su odbojkašice Rusije i Nemačke, time što su će igrati u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu.

Iz Evrope će na Svetskom prvenstvu igrati deset selekcija, uključujući i Italiju, organizatora prventva.

Naše odbojkašice će igrati u trećoj rundi kvalifikacija, od 3. do 5. januara naredne godine, a 20 reprezentacija biće podeljeno u pet grupa.

Plasman u treću rundu kvalifikacija izborili su Srbija, Turska, Poljska, Holandija, Češka, Bugarska, Francuska, Španija, Rumunija, Azerbejdžan, Hrvatska, Belorusija, Belgija, Ukrajina, Slovačka, Estonija i Kipar, odnosno ukupno 17 reprezentacija.

Turnir druge runde kvalifikacija na programu je od 2. do 6. oktobra u Ranani, u Izraelu, a pored domaćina na turniru će igrati Crna Gora, Švajcarska, Mađarska, Grčka i Letonija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u treću rundu rundu će izboriti tri selekcije.

Plasman na Svetsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica iz treće runde kvalifikacija izboriće pet pobednika grupa, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Tačni termini održavanja Svetskog prvenstva u Italiji biće naknadno određeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: