Bekrić: Samo čvrsto koračajte...

Srpski atletičar Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na 400 metara prepone na Svetskom prvenstvu u Moskvi, doputovao je u Beograd.

Izvor: JT

Subota, 17.08.2013.

14:42

Default images

“Ništa nije nemoguće, samo treba čvrsto da koračate ka ciljevima i verujete u sebe”, rekao je Bekrić na konferenciji za medije po dolasku u Beograd.

Bekrića su dočekali državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik ASS Veselin Jevrosimović, kao i više desetina navijača, koji su uz zvuke tradicionalne trube proslavili drugu medalju u istoriji srpske atletike na SP.

Među prisutnima bili su i članovi atletskog kluba Partizan, kao i Novi Beograd, gde je Bekrić ponikao, koji su istakli transparent na kojem je pisalo: “Svetska bronza, srpsko zlato”.

Državni rekorder u trci na 400 metara prepone istakao je da ništa ne bi postigao bez pomoći tima i pre svega trenera Mirjane Stojanović.



Mirjana Stojanović je verovala u mene otkako sam prvi put počeo da treniram atletiku kod nje, u stvari ništa bez nje ne bi bilo, ona je moja druga majka, koja je mi je uvek bila odličan prijatelj, a ne samo trener”, rekao je Bekrić.

Srpski atletičar se podsetio finalne trke kada je na poslednjoj preponi naglo ubrzao i u cilj ušao kao treći.

Rekao sam sebi: Budi što mirniji, iako sam znao da me čeka teška konkurencija. Posle prvih 200 metara na ciljnoj ravni sam osetio nalet energije i huk publike, tada sam bukvalno raširio ruke i krenuo u završnicu. U cilju sam znao da sam postigao nešto veliko. To je bio fantastičan dan za mene, srpski sport i Srbiju”, poručio je Bekrić.
Beta
Stojanovićeva je istakla da Bekrića odlikuje velika borbenost i fokusiranost što je odlika šampiona.

Ceo tim je bio sjajan, vladala je pozitivna atmosfera koja nam je svima davala dodatnu energiju”, rekla je Stojanovićeva i doček na aerodromu Nikola Tesla ocenila kao veličanstven, “Ovo će biti dugo u mom sećanju. Svi oni koji poštuju naš rad i zalaganje, došli su da podele ovu radost. Atletika je uspela u onome što ranije nije mogla, ali bez pomoći drugih u tome ne bi smo uspeli”.

Stojanovićeva je napomenula da je ove godine Bekrićev cilj bio osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu za mlade, a da je Svetsko prvenstvo u Moskvi bilo u drugom planu.

Mislili smo da sezonu završimo finalom u Moskvi, a ovo srebro nas je sve oduševilo. U Emiru ima još mnogo potencijala i tek ocekujem još veće uspeha od njega”, pročila je Stojanovićeva.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović priznao je da je finalna trka u kojoj je Bekrić osvojio bronzu bila najsrećnija u njegovom životu.

Izuzetno sam ponosan na sve naše atletičare, opšti utisak je da je Srbija najprijetnije iznenađenje šampionata. Verovao sam de će doći do ovakvog uspeha i da je snaga atletike tek sad došla do izražaja”, rekao Jevrosimović i poručio da će Amela Terzić na trci na 1.500 metara u budućnosti sigurno imati uspeha kao Emir Bekrić i da se potajno nada da će Tatjana Jelača osvojiti medalju u finalu takmičenja u bacanju koplja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: