Bekriću finale i državni rekord!

Srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se u finale na 400 metara prepone, pošto je u svojoj polufinalnoj trci zauzeo drugo mesto rezultatom 48,36 sekundi.

Izvor:

Utorak, 13.08.2013.

17:51

Default images

Bekrić je nekoliko metara od linije cilja držao prvo mesto, ali, čini se. sačuvao snagu i prepustio pobedu Majklu Tinsliju, koji je bio brži za pet stotinki.

Pored toga što se plasirao u finale, Bekrić je postavio i novi nacionalni rekord u toj disciplini. Prethodni je takođe bio u njegovom vlasništvu.

"Imam snage za finale, zato što sam ja momak koji uvek trči. Ovo je najlepši dan u mom životu, niko pre mene od srpskih atletičara nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u trkačkim disciplinama", rekao je Bekrić, "Ovo je fantastičan dan za srpsku atletiku. Ivana Španović je napravila fenomenalan uspeh osvajanjem bronze, ovo je samo nastavak... Sada želim da uživam u naredna dva dana, a u finalu ću dati sve od sebe".

Bekrić je u polufinalu imao ukupno šesto vreme, najbrži je bio Kubanac Omar Kisneros u vremenu od 47.93 sekundi.

"Želim da uživam, a Božja je volja kako ću završiti. Pokušaću sledeće godine da popravim trčanje, promenim ritam i pređem na 13 koraka između prepona i idem ispod 48 sekundi", istakao je Bekrić.

Finalna trka na programu je u četvrtak od 19.05.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: