Zvezda se oprostila od Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde ispali su od Černomoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: SO

Četvrtak, 08.08.2013.

20:03

Default images

Posle poraza 3:1 u Odesi, crveno-beli su na pred skoro 40 hiljada gledalaca ’Marakani’ odigrali bez golova sa Ukrajincima.

Zvezda je najveću šansu propustila u 45. minutu, kada je kapiten Nenad Milijaš promašio jedanaesterac.

Crveno-beli su igrali mnogo bolje u prvom nego u drugom poluvremenu, tada je i Ninković imao stopostotnu šansu, a bilo je još nekoliko solidnih prilika. Sa druge strane, izvanrednu šansu propustio je Antonov.

U nastavku je tempo igre potpuno pao, Zvezda je u nekoliko navrata bila blizu gola, korneri su se nizali, ali su se gosti organizovano branili i nisu dozvolili crveno-belima da probiju bedem ispred gola.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Bajković – Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović – Kovačević, Milijaš (Kasalica 46') – Savićević (Milunović 78'), Pečnik, Ninković – Dauda (Mihajlović 66').
Černomorec (4-4-2): Bezotošnji – Kutas, Berger, Fontanelo, Mineiro – Đa Đeđe (Prionov 70’), Kovalčuk, Bobko, Rijera – Antonov, Samodin (Didenko 80').

Tok meča:

Starsport
7. min. Odlično dodavanje Mladenovića u prostor, ali Pečnik je iskosa sa leve strane šutirao u spoljnu mrežu. Prva šansa posle uvodnih minuta bez konkretnih akcija.

9. min. Šut Milijaša sa ivice kaznenog prostora, ali bez opasnosti po gol gostiju.

14. min. Najbolja prilika na meču - dupli pâs gostiju, očajno postavljanje Zvezdine odbrane, ali Antonov promašuje stopostotnu šansu, šalje loptu pored gola.
Starsport
Očekivao se pritisak Zvezde, ali napadi u talasima za sada izostaju.

16. min. Posle ubacivanja Milijaša golman Bezotošnji nedovoljno dobro je izboksovao loptu, ali je Ninkovićev udarac izblokiran.

17. min. Fantastična akcija Zvezde i neverovatan promašaj Ninkovića. Sjajan centaršut Mladenovića sa leve strane, Dauda je idealno spustio loptu za Ninkovića, ali on šutira pravo u golmana gostiju. Minut kasnije u solidnoj šansi našao se i Vešović, ali je preslabo šutirao.

23. min. Konkretnija igra Zvezde u prethodnih nekoliko minuta. Milijaš je ubacio loptu iz kornera, a Martinović je glavom poslao loptu preko gola.

28. min. Opasan šut Sita Rijere koji završava pored gola, a na drugoj strani Ninković ne uspeva da šutira dovoljno snažno iz solidne pozicije.

Černomorec je imao dve polušanse nakon nesigurnih reakcija u odbrani Zvezde. Tempo meča je opao, a pred golom Černomoreca dugo nije viđena opasna situacija.
Starsport
45. min. Posle perioda prilično spore igre očekivalo se da se na odmor ode bez uzbuđenja. Onda, potpuno neočekivano, Zvezda je izborila penal – tačnije Ninković, koji je oboren u kaznenom prostoru. Lopti je prišao Nenad Milijaš, šutirao je u donji desni golmanov ugao, ali ga je Bezotošnji pročitao i odbranio njegov udarac.

Bilo je mnogo primedbi na partije Milijaša ove sezone, a nedugo zatim sa zapadne tribine čulo se „Milijaš, napolje“.

U prvih deset minuta drugog poluvremena apsolutno ništa vredno spomena nije se dogodilo. Zvezdini igrači kao da još misle o promašenom penalu, a na poluvremenu je baš Milijaša zamenio Kasalica.

Navijači sa severne tribine počeli su da pevaju pesme političkog karaktera, ali su ih sa istoka i zapada presekli skandiranjem "Zvezda ale".
Starsport
59. min. Smušena reakcija odbrane gostiju u dva navrata, ali Zvezda nije mogla više od jednog kornera.

66. min. Mladenović iz slobodnog udarca ivice kaznenog prostora šutira pored gola. Neposredno posle toga Dauda izlazi iz igre, a Mihajlović ulazi u igru.

82. min. Posle dužeg perioda igre u kojem se ništa nije dogodilo, Zvezda je imala izvrsnu šansu. Stvorila se gužva u šesnaestercu gostiju, odbrana je paničila - prvo je pokušao Kasalica, zatim Mihajlović, na kraju i Ninković, ali lopta nije završila u mreži.

Do kraja meča prilika nije bilo i Zvezda je utakmicom bez golova završila svoju evropsku priču za ovu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

416 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: