JSL: Guča opet odlaže Zvezdu!

Jelen Superliga doživela je novi težak udarac, jer će drugu sezonu u nizu meč Javor – Crvena zvezda biti odložen zbog Guče.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2013.

18:47

Default images

Prošle godine zbog koncerta Svetlane Ražnatović MUP nije mogao da garantuje bezbednost.

Ovog puta MUP je poslao sličnu poruku Zajednici Superligaša. Bizarnosti situacije svakako doprinosi podatak da se brojevi u JSL ne izvlače, već dodeljuju klubovima, pa iz godine u godinu istog vikenda Zvezda ide u Ivanjicu.

Zvezda treba da igra u Ivanjici u subotu. Možete misliti kako bi bilo da navijači Zvezde dođu malo na Guču, pa malo na utakmicu. MUP nam je zato na neki način zabranio odigravanje utakmice, pa smo mi dali novi termin”, kaže za Sport Network novi predsednik Zajednice Dragoljub Lekić.

Regularnost domaćeg takmičenja već je uzdrmana povlačenjem kulskog Hajduka desetak dana pred početak lige.

Hajduk je odustao i to prilično u nevreme. To je moja mala zamerka, da nekoliko dana pred početak prvenstva neko odustane”, kaže Lekić, koji očigledno još nije uspostavio adekvatnu komunikaciju sa klubovima.

Uvek sam za dvosmernu ulicu, između klubova i Zajednice. Da ne bude principu samousluge, jer kada imaš obavezu ona bi morala i da se ispoštuje. Poslao sam dva pilot mejla, a samo su mi se dva kluba javila. Ne možete onda da dođete i kažete predsedniče ne velja ovo ili ono. Moramo da imamo komunikaciju”.

Pravljenje rasporeda takmičenja veoma je težak posao, kaže Lekić.

Sada sam prvi put učestvovao u izradi kalendara takmičenja, vrlo je teško u situaciji kada neko ima reflektore, a neko nema. Donji Srem ne može da igra utakmice visokog rizika, Rad, OFK Beograd. Dogovorili smo se da napravimo rezervni stadion na Obiliću, n akojem bismo izgradili reflektore. Moramo da imamo takav stadion”.

Sve odluke koje se tiču Zajednice trebalo bi da se donose na ovom Izvršnom odboru, ovde je 16 klubova. Razumem kad kažu da bi trebalo da prisustvuju predsednici svih klubova, ali je to teško organizovati, jer se često ni oni ne pitaju, nego postoji siva eminencija, gradonačelnik, finansijer, voleo bih da oni svi dođu ovde”, rekao je Lekić, pa je dodao:

Ali ne vidim da ljudi koji dođu ovde nemaju pravo odlučivanja i donošenja oduka”.

Uprkos svemu novi predsednik Zajednice je optimista.

Sve je spremno za početak prvenstva. Očekujem dobru sezonu i vrlo neizvesnu. Suđenje je prošle godine bilo dobro i iz godine sve je bolje i bolje”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: