Savić: Rezultat nije primaran

Vaterpolisti Srbije će u utorak startovati na 12. po redu završnom turniru Svetske lige u ruskom Čeljabinsku mečom protiv selekcije Kine.

Izvor:

Ponedeljak, 10.06.2013.

16:47

Default images

Selektor šestostrukih osvajača SL Dejan Savić, koji će prvi put predvoditi nacionalni tim na nekom velikom takmičenju, ističe da u ovom trenutku rezultat nije primaran.

"Zadovoljan sam dosadašnjim radom, reprezentacija ima svoju atmosferu koju nastojimo da održimo. Biće nam interesantni Mađari i Crnogorci zbog utakmica na Svetskom prvenstvu u Barseloni, dok je Brazil nepoznanica".

Kapiten Vanja Udovičić, koji je zajedno sa Živkom Gocićem osvojio svih šest titula u ovom takmičenju, istakao je da je teško prognozirati bilo šta, jer srpski tim nije u najjačem sastavu.

"Dobro će nam doći takmičenje da vidimo gde smo u odnosu na ono što želimo da budemo u Barseloni. Imamo lepu sliku, dobro funkcionišemo, mlađi se uklapaju na pravi način. Rezultatski gledano, prvo u polufinale, pa onda finale. To je cilj", poručio je Udovičić.

U ekipi Srbije izostaće igrači Crvene zvezde Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i Borisa Vapenski, koji zajedno sa Nikolom Dedovićem iz Partizana treniraju u Beogradu, a nacionalnom timu pridružiće se po povratku ekipe iz Rusije.

Na Savićevom spisku su: Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović (golmani), Živko Gocić, Dušan Mandić, Filip Filipović, Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Nikola Radjen, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk, Aleksa Šaponjić, Slobodan Nikić i Nemanja Ubović.

Srbija u sredu od 15.15 po našem vremenu igra sa Rusijom, a takmičenje u grupi B završava u četvrtak od 10 sati protiv Brazila.

U A grupi su SAD, Crna Gora, Japan i Madjarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: