Hajnkes: Moje poslednje finale

Trener Bajern Minhena Jup Hajnkes smatra da u subotu protiv Borusije iz Dortmunda ima poslednju priliku da osvoji Ligu šampiona.

Izvor: SK

Petak, 24.05.2013.

21:02

Default images

Njega će u junu na klupi Bavaraca zameniti Pep Gvardiola, a neizvesno je gde će je iskusni strateg nastaviti karijeru, ukoliko je uopšte i nastavi.

“Prošle subote sam vodio tim na svom poslednjem bundesligaškom meču, a u ovu subotu imaću poslednju priliku da osvojim trofej Lige šampiona”, rekao je 68-godišnji trener, koji je 1998. sa madridskim Realom došao do ‘ušatog pehara’.

Hajnkes smatra da će u finalu, koje se igra na londonskom “Vembliju” u čast 150. godišnjice Fudbalske asocijacije Engleske, njegov tim savladati Borusiju ako bude igrao timski.

“”Vembli” je stadion sa engleskom, evropskom i svetskom tradicijom. Takva lokacija, dostojna poštovanja, biće veliki podsticaj za igrače i mislim da će atmosfera biti jedinstvena”, rekao je Nemac i nastavio, “Uvek sam se trudio da budem pozitivan. Znam šta moj tim može da postigne. I pre Juventusa i pre Barselone sam rekao da nismo favoriti. Ipak, oduvek sam mislio da možemo da osvojimo ovo takmičenje. Imamo izuzetan tim koji igra kao celina. Ako uspemo da odigramo na taj način u subotu – pobedićemo.”

Bajern je do finala došao posle pobede nad Juventusom u dvomeču četvrtfinala sa ukupnih 4:0, kao i eliminisanja Barselone posle dva polufinalna duela sa ukupnih 7:0.

Minhenski tim ove sezone ima priliku da osvoji ‘triplu krunu’. Već su osvojili Bundesligu, u subotu od 20:45 igraju finale Lige šampiona sa Borusijom, dok prvog juna sa Štutgartom igraju finale nacionalnog kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: