"Neka derbi protekne u fer-pleju"

Fudbalski savez Srbije, Zajednica Superlige Srbije i oba kluba uputili su apel svim akterima 144. "večitog" derbija za fer i sportsku borbu.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 16.05.2013.

15:24

Default images

Derbi koji je pred nama će najverovatnije odlučiti o šampionskoj tituli, zbog čega je interesovanje javnosti izuzetno veliko.

Utakmici će prisustvovati i veliki broj stranih medija, koji su tražili više od 150 akreditacija.

"Pozivamo sve aktere derbija da izjavama, ponašanjem i sportskim odnosom pre, tokom i posle susreta kreiraju istinski zdravu sportsku atmosferu, ispunjenu tolerancijom i poštovanjem. Uz to, pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala, koji budu bili prisutni na stadionu Partizana, da svoj klub podrže u duhu fer-pleja, sporta i tradicije našeg naroda", kaže se u zajedničkom saopštenju.

FSS, Partizan i Zvezda zahtevaju da se prema protivniku pokaže respekt, poštuje veličina fudbalske svetkovine i Evropi dokaže da su klubovi sa ovih prostora u svemu kvalitetni za iskorak na međunarodnu fudbalsku pozornicu.

"Partizan i Crvena zvezda igraće i za ulaznicu za evropsku klupsku scenu. Biće to test za sve nas: igrače, rukovodstva i navijače. Neka svi uživaju, neka pobedi bolji i neka pobedi derbi", navodi se u saopštenju.

Derbi utakmica 28. kola Superlige Srbije izmedju Partizana i Crvene zvezde igra se na stadionu u Humskoj u subotu od 19.30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: