Lampard konačno dobio novi ugovor

Fudbaler Čelsija Frank Lampard potpisao je jednogodišnji ugovor sa klubom.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2013.

14:49

Default images

Na taj način je okončana višemesečna drama u klubu sa Stamford Bridža.

Sredinom sezone do medija je stigla informacija da vezni igrač, kojem je ugovor isticao u junu, neće dobiti novu ponudu, što je razbesnelo navijače, koji su se uplašili da će njihova legenda doživeti sudbinu Aleksa del Pjera i Raula, koji su na kraju briljantnih karijera morali da napuste klub.

Frank se za ugovor izborio fantastičnim igrama tokom sezone, u kojoj je serijiom golova postavio dva ozbiljna rekorda: postao je prvi igrač sa deset dvocifrenih sezona u Premijer ligi, a pre deset dana i najbolji strelac u istoriji fudbalskog kluba Čelsi. Sve to postigao je kao vezni igrač.

U sredu je bio starter u finalu Lige Evrope, koje je Čelsi dobio protiv Benfike, a posle njegovog udarca sa 30 metara prečka se verovatno i dalje trese na Amsterdam Areni.

"Apsolutno sam oduševljen. Svi znaju da mi je san bio da ostanem u Čelsiju. Dugo smo razgovarali, ali bez obzira na trajanje, pregovori su uvek bili prijateljski", rekao je Lampard, prenose engleski mediji.

Lampard je zahvalio vlasniku kluba Romanu Abramoviču što je učinio da "san postane java".

"Volim ovaj klub, osoblje, igrače i naročito navijače, koji su me podržavali od trenutka kada sam došao u klub. Ne mogu biti srećniji", rekao je Lampard.

Lampard je karijeru je počeo 1995. godine kao 16-godišnjak u Vest Hemu, gde mu je otac bio asistent menadžera Harija Rednapa, inače teče mlađeg Frenka (sestre menadžera i njegovog asistenta su bliznakinje).

Prvu takmičarsku sezonu odigrao je na pozajmici tada trećeligaškom Svonsiju, da bi u narednim godinama bio jedan od stubova tima iz istočnog Londona, koji je u kratkom roku izbacio seriju fantastičnih fudbalera (Rio Ferdinand, Džo Kol, Majkl Karik, Džermejn Defo).

U Čelsi je prešao za 11 miliona funti 2001, kada su Rednap i stariji Lampard napustili “Čekićare”. Za ovih 12 godina on je dao 203 gola na 607 utakmica za “Plave”.

Klupski rekord oborio je sa dva pogotka protiv Aston Vile, čime je prebacio 202 gola Bobija Tamblinga iz šezdesetih. U prethodnih 10 sezona samo jednom postigao je manje od 15 pogodaka u svim takmičenjima, u tri navrata je dao po 20, a u sezoni 2009/2010 čak 27 golova, na putu Čelsija ka trećoj tituli u eri Abramoviča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: