Šćepović: Bolji smo, dokazaćemo!

Napadač Partizana Marko Šćepović uveren je da je njegov tim bolji od Crvene zvezde i da će to dokazati u 144. 'večitom' derbiju u subotu.

Izvor: B92, Novosti

Ponedeljak, 13.05.2013.

21:21

Default images

Tri kola pre kraja Jelen Superlige Partizan je lider sa dva boda više od najvećeg rivala, koji je u seriji od osam uzastopnih pobeda.

"Ne briljiramo ni mi, ni oni, ali isto tako sam siguran da ukoliko budemo uspeli da odigramo našu igru kako znamo i umemo, prednost i to ne blaga biće na našoj strani. Imamo bolji tim i verujem da ćemo to uspeti da dokažemo", rekao je Šćepović.

Posle smene trenera u Zvezdi i dolaska Portugalca Rikarda Sa Pintua, "crveno-beli" su vezali osam pobeda, sa druge strane "crno-beli" su dobili četiri od poslednjih pet, od čega dve sa novim trenerom Vukom Rašovićem.

Iako je već nekoliko godina prvotimac Partizana, Šćepović je samo jednom igrao 'večiti' derbi, na kojem je bio strelac za pobedu na Marakani sa 2:0.

"Najvažnije je da ostvarimo veliku pobedu, a ukoliko bih pritom uspeo da se upišem u strelce i ako to još doprinese boljem odnosu sa našom publikom, bilo bi sjajno. Do sada sam odigrao samo taj jedan derbi na “Marakani” i nadam se da će i drugi da bude podjednako uspešan", rekao je Šćepović za "Večernje novosti".
partizan.rs
Nakon odličnog prvog dela sezone, i sjajnog starta proleća kada je Partizan stekao 11 bodova prednosti ispred najvećeg rivala, usledio je veliki pad igre i serija neuspeha.

"U Kragujevcu smo imali korektne, ne i dobre periode, najbitnije je da smo upisali bodove. U situaciji kakva je sada značajno je da smo dokazali da možemo kada je najteže. Sigurno je da bi nam bilo svima lakše da nismo došli u ovakvu poziciju, ali šta da se radi. Sada imamo obavezu više, prema sebi, klubu i navijačima da pružimo maksimum i ostvarimo pobedu", rekao je napadač Partizana.

Partizan je posle nekoliko godina dominacije bio neuspešan na poslednja četiri derbija.

"Mnogo je u ovoj ekipi Partizana igrača koji su navikli na pobede protiv večitog rivala. Oni su nas dobili tri puta dok je Grant bio trener u samo mesec dana kada smo se ispromašivali kao retko kada u takvim utakmicama. Možda nam se tada vratilo za neke ranije pobede izborene na sličan način", jasan je Šćepović.

"Večiti" derbi, 144. po redu, na programu je u subotu od 19:30 na stadionu Partizana. Domaćin je već pustio karte u prodaju, po cenama od 800, 1.500 i 2.000 dinara, a za goste je namenio 7.000 ulaznica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: