Luiz: Srce mi je još u Benfiki

Fudbaler Čelsija David Luiz rekao je da mu je nekadašnji klub Benfika u srcu, ali da će to zaboraviti kad počne utakmica dve ekipe u finalu Lige Evrope.

Izvor: MS

Ponedeljak, 13.05.2013.

15:51

Default images

Finale između Čelsija i Benfike igra se u sredu 15. maja na ’Amsterdam areni’.

"Ovo je poseban momenat za mene. Svi znaju da mi je Benfika u srcu, ali kada počne utakmica sve ću da zaboravim. Želim da pobedim sa Čelsijem i da uzmem trofej. Kada igrate u finalu uvek igrate protiv velikih ekipa i klubova. Zato su ova dva tima u finalu“, rekao je Luiz.

Brazilski reprezentativac je u Benfiki igrao četiri ipo sezone, odakle je u januaru prešao u Čelsi za 25 miliona evra, a u sklopu tog transfera Nemanja Matić je postao član lisabonskih ’orlova’.

"Benfika ima neverovatnu filozofiju igre. Pritiskaju visoko, tako da će biti teško igrati. Ne bismo smeli da ostavimo ni malo za protok lopte i moraćemo da koncentrisani sve vreme. Moraćemo da budemo spremni na sve izazove“, istakao je Luiza.

Čelsi će protiv Benfike igrati četvrto finale ove sezone, a izgubili su u finalu Komjuniti Šilda, Superkupu Evrope i Svetskom prvenstvu za klubove.

"Ovo finale je veoma važno takmičenje za nas. Ove sezone smo izgubili tri finala, tako da sada imamo novu priliku da konačno osvojimo trofej. To nas dodatno motiviše i biće to fantastična utakmica“, rekao je brazilski defanzivac David Luiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: