Laporta: Vilanova je greška Barse

Bivši predsednik Barselone Žoan Laporta smatra da je uprava katalonskog kluba pogrešila kada je angažovala Tita Vilanovu za trenera.

Izvor: SK

Subota, 04.05.2013.

19:04

Default images

“Proglasili su Tita trenerom prerano, jer su bili nervozni da što pre nađu naslednika Pepu Gvardioli”, rekao je Laporta.

“Tito je dobar trener sa velikim znanjem i odličan je Pepov učenik. Ipak, trebalo je da ima period adaptacije (u nekom drugom klubu) da bi došao do ove pozicije”, dodao je on.

Laporta se osvrnuo i na Vilanovino odsustvo tokom lečenja od raka, kada ga je menjao Žordi Roura.

“Bilo je teško doneti tu odluku. Ipak, trebalo je odlučnije postupiti tada, jer je to bio ključni moment sezone. Barselona je morala da dovede novog trenera koji bi ostao do kraja sezone, jer bi se Vilanova onda bez stresa oporavio od bolesti”, smatra Laporta.

Vilanova je vodio Barselonu do najboljeg starta u istoriji ove sezone, kada su u prvih 19 kola zabeležili 18 pobeda i jedan remi. Ipak, mnogo priča o njegovom odlasku poteglo se pošto je Barselona deklasirana od minhenskog Bajerna u dvomeču polufinala Lige šampiona ukupnim rezultatom 7:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: