Čović: Bog nas je nagradio

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da je prezadovoljan pobedom nad Radničkim, iako je propustio ključne momente tog meča.

Izvor: JT

Četvrtak, 25.04.2013.

20:10

Default images

Čović je izašao iz hale kada su se Kragujevčani odvojili na plus sedam, a ’crveno-beli’ su na kraju slavili sa 79:78 u neizvesnoj završnici.

„Ne da sam zadovoljan, nego prezadovoljan. Mi smo plasmanom u finale ’fajnal fora’ obezbedili sigurnu Evroligu, što nam je bio krunski cilj u ovoj sezoni“, rekao je Čović.

Pobedi se ne gleda u zube, ali to je moglo da bude ubedljivije i bolje. Međutim, posle određenih problema i grčeva koje smo imali unazad nekoliko nedelja, digli smo se i dobili jednu istorijski važnu utakmicu za Crvenu zvezdu. Zvezda će posle 15 godina ponovo biti u Evroligi i ja čestitam igračima i jednom i drugom treneru i celom stručnom štabu. Ovo je veliki uspeh i relaksacija za sve ono što nas čeka dalje“, dodao je Čović.

Čović je istakao da su ’crveno-beli’ ostvarili mnogo u poslednje dve godine.

Uložen je ogroman rad od 12. avgusta 2011. kada smo skupili Zvezdu i za nepune dve godine došli do velikog rezultata. Možda je to brzo i treba voditi računa da sada u periodu pred nama izvršimo stabilizaciju, jer nije Evroliga za Zvezdu samo jedna godina. Mi moramo planski i sistematski da radimo, jer u Crvenoj zvezdi se uvek očekuje vrh vrhova“, istakao je Čović.

Čović je priznao i da je dva minuta pre kraja, kada je Radnički došao do sedam poena prednosti, izašao iz hale.

Dva minuta pred kraj, kada je Vajt zakucao, poslao sam poruku igračima i trenerima na klupi tako što sam ustao i izašao iz hale. Da ne objašnjavam kako je bilo. Izašao sam iz hale, zapalio cigaretu, gvirio, uhvatio jedan ugao da mogu da vidim semafor. I na osnovu semafora i reakcije publike sam video da sustižemo. Imao sam malo zrno, neki kvrc koji mi je govorio da može da se dogodi čudo. Nas je Bog nagradio, a Bog ne nagrađuje za džabe“, zaključio je Čović.

U finalu, koje se igra u subotu od 20.30, 'crveno-beli' će igrati sa boljim iz susreta Partizana i Igokee.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: