LŠ: Bavarska vs Katalonija vol. 1

Alijanc Arena u Minhenu biće domaćin prve polufinalne utakmice između Bajerna i Barselone, timova koji u svojim vitrinama imaju po četiri pehara Lige šampiona.

Izvor: SV

Ponedeljak, 22.04.2013.

21:30

Default images

Bavarski tim je do svog 15. plasmana u četiri najbolje evropske ekipe stigao preko Juventusa, koji je u obe utakmice savladan sa po 2:0.

Katalonci imaju jedan nastup manje u polufinalima LŠ, a u prethodnoj rundi bili su bolji od PSŽ, ukupan rezultat je bio 3:3, ali je Barsa prošla dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Odlazeći trener Bajerna Jup Hajnkes navodi da mu naslednik na klupi Bavaraca i bivši šef stručnog štaba Barselone Pep Gvardiola nije otkrivao adute protivnika.

Ja se zaista divim Gvardioli, ali mi ne trebaju saveti drugih trenera. Znam da je moj tim bolji od svakog, a takođe znam dosta o španskom fudbalu i Barseloni. Bajern trenutno igra najmoderniji fudbal u istoriji kluba. Imamo plan koji nećemo menjati, bez obzira da li će Lionel Mesi igrati ili ne", rekao je Hajnkes.

Hajkens neće moći da računa na suspendovanog Marija Mandžukića, a za njegovu poziciju u špicu napada konkurišu Mario Gomes i Klaudio Pisaro.
Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Jedan od ključnih igrača Barselone, Šavi Ernandes kaže da njegov tim planira da što duže zadrži loptu u posedu, kako bi onemogućio Bajern u nameri da nametne svoj stil igre.

To je najbolji scenario za nas i mi tako igramo. Ako dozvolimo protivniku da prednost u posedu lopte možemo imati problema. Mislim da oba tima imaju podjednake šanse za plasman u finale. Za nas je veoma važno da se sa gostovanja vratimo makar sa jednim pogotkom“, rekao je Šavi.

Pomoćni trener Barse Đordi Roura rekao je da još uvek nije izvestan nastup Lionela Mesija, koji i dalje ima problema sa povredom tetive.

U Ligi šampiona Bajern i Barselona su se poslednji put sastali u četvrtfinalu sezone 2008/9. kada su Katalonci sa ukupnih 5:1 prošli dalje. Tada je na klupi „Blaugrane“ sedeo Tito Vilanova, pošto je Pep Gvardiola bio suspendovan.

Barsa je sačuvala gotovo kompletan sastav, Valdes, Alveš, Pujol. Pike, Abidal, Šavi, Inijesta i Mesi imaju šansu da četiri godine kasnije ponovo izađu na megdan Bajernu u čijem timu su, od sadašnjih igrača, bili samo Filip Lam i Frank Riberi. Oba kluba imaju fantastične serije nepobedivosti, Bajern je 11 od 13 utakmica u proteklom periodu na svom terenu rešio u svoju korist, dok Katalonci nisu poraženi u poslednjih osam duela na nemačkim terenima.

Utakmica počinje u standardnom terminu Lige šampiona od 20:45, dok drugi polufinalni par čine Borusija iz Dortmunda i madridski Real.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: