Novak za titulu sa Berdihom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković boriće se za titulu na turniru u Dubaiju protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je u polufinalu iznenadio Rodžera Federera.

Izvor: JT

Petak, 01.03.2013.

18:50

Default images

Berdih je do trijumfa došao posle preokreta, sa 3:6, 7:6, 6:4, posle dva sata i 21 minuta igre.

Finalni meč igra se u subotu, najranije od 16 časova po našem vremenu.

Federer je relativno lako osvojio prvi set, pošto je došao do brejka u osmom gemu, da bi potom usledio preokret Čeha. Berdih je prvo imao priliku za izjednačenje u devetom gemu, ali je Švajcarac napravio brejk, a potom se ušlo u taj-brejk u kojem je posle više preokreta, češki teniser bio bolji. U odlučujućem setu, Berdih je vrlo brzo uspeo da oduzme servis Federeru i potom privede meč kraju.

Eliminacija Federera znači da će turnir u Dubaiju dobiti novog osvajača, pošto je Švajcarac branio titulu osvojenu prošle godine. Srpski teniser je osvajao taj turnir 2009, 2010. i 2011. godine, dok će se Berdih boriti za prvu titulu u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: