Novak impresivno do polufinala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Serije 500 u Dubaiju, pošto je deklasirao Andreasa Sepija sa 6:0, 6:3 za 65 minuta.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

16:15

Default images

To je bio 11. Novakov trijumf u isto toliko mečeva sa Italijanom, a za plasman u finale Đoković će se boriti sa Huanom Martinom del Potrom.

Đoković je u prvom gemu na meču spasao brejk loptu i od tada je sve krenulo u pravom smeru i srpski teniser nadmoćno je dobio duel sa Sepijem.

Prvi gem trajao je neočekivano dugo, punih osam minuta, a dobio ga je na svoj servis Novak. Od tog trenutka Đoković je bio potpuno superioran na terenu - do kraja seta izgubio je ukupno šest poena i za 24 minuta osvojio je prvi set (6:0).

Đoković je igrao fenomenalno – kretao se izvrsno, igrao je agresivno, sa raširenim ramenima i Sepi nije pronalazio rešenje za mašinu u koju je ušao.

I drugi set Novak je počeo laganim gemom na svoj servis, a onda se Iralijan konačno upisao na semafor. Neverovatan je podatak da je to bio prvi gem Sepija na svoj servis u kojem je osvojio više poena.

Italijan je opustio ruku, napadao je duboko forhendima i, uprkos nekim Novakovim odličnim udarcima i brejk lopti, uspeo je da izjednači na 1:1.

Taj Sepijev gem bio je samo kratkotrajni bljesak – Italijan jednostavno nije mogao da izdrži tempo koji je Đoković nametnuo sa osnovne linije i u četvrtom gemu srpski teniser napravio je brejk,

Sepi je poslao bekhend u aut za brejk loptu, da bi zatim Novak još jednu lopticu smestio na liniju i iznudio novu grešku Italijana – 3:1. To je bio ključni momenat, pošto je Novak lako čuvao gemove na svoj servis.

Na 5:2 je propustio meč loptu na Sepijev servis, ali nije dozvolio da mu se ponovi kiks iz meča sa Bautista-Ahutom - uz tri neodbranjiva servisa došao je do dve vezane meč lopte i već prvu je realizovao drajv-volejom (6:0, 6:3).

Huan Martin del Potro, Đokovićev rival u polufinalu, pobedio je Brandsa sa 6:4, 6:2, a ranije ove nedelje žalio se na probleme sa skočnim zglobom, zbog kojih je propustio veći deo 2010. godine. U međusobnim mečevima Novak vodi sa 7-2, a dobio je i prethodni dvoboj na završnom turniru u Londonu.

Del Potro je 2009. godine osvojio US open, u karijeri ukupno ima 14 trofeja, a nedavno je bio najbolji u Roterdamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: