Novak: Naučio sam lekciju

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je pred početak turnira u Dubaiju da ove godine ne oseća toliki pritisak kao što je slučaj bio prošle sezone.

Izvor: JT

Utorak, 26.02.2013.

09:18

Default images

Đoković je od osvajanja Australijan Opena igrao samo za Dejvis kup tim Srbije, a u utorak startuje u Dubaiju, duelom sa sunarodnikom Viktorom Troickim.

Osećam veće olakšanje nego na početku prošle sezone. Veliki je izazov bio izboriti se posle sjajne 2011. godine, posebno mentalno. Prvi put sam bio u situaciji da sam najbolji na svetu, da branim titule na Gren slemovima, i to čak tri. Zato to što sam godinu završio na prvom mestu smatram još većim uspehom nego što je slučaj bio 2011, i osećam da sam naučio leksiju. Shvatam svo iskustvo kroz koje sam prošao i spreman sam za nove izazove“, rekao je Novak.

Iako tek u utorak igra meč prvog kola, Đoković je još u ponedeljak izašao na teren u Dubaiju, pošto je igrao meč prvog kola dublova sa bratom Markom. Njih dvojica su poraženi od Rusa Nikolaja Davidenka i Dika Normana iz Belgije, a Novak ističe da Marku nije lako da se izbori sa pritiskom.

Moram da kažem da je Marko u teškoj poziciji, zato što ga ljudi porede sa mnom. Svih ovih godina, na juniorskim turnirima, ali i onim jačim, na kojima je igrao svi ga porede sa mnom i rezultatima koje sam ja postizao u njegovim godinama. Ali, nemoguće je to porediti. On se, po mom mišljenju, više bori sa svojom glavom, nego svojom igrom. Čim uspe da iskontroliše svoje misli i fokusira se na svoju karijeru, biće bolji. Ima veliki potencijal, to je očigledno, ipak mu je to u krvi“, naglasio je najbolji teniser sveta.

Novak je u Dubaiju ponovo ponovio da mu je glavni cilj ove sezone trofej na Rolan Garosu, jedini koji mu fali sa najvećih svetskih turnira, ali da sada ne razmišlja o tome.

Uvek ste u najboljoj poziciji kada osvojite prvi Gren slem sezone. Svaki igrač koji to učini, ima mogućnost da kompletira Gren slem, ali je to težak posao. Nije nužno da sada razmišljam o Rolan Garosu ili bilo kom drugom velikom trenutku. Razmišljam veoma jednostavno, ne idem tako daleko, već korak po korak“, istakao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: