Pistorijusov bes izazvali steroidi?

Četiri dana posle hapšenja, južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus i dalje je u centru pažnje javnosti u svojoj domovini, ali i širom sveta.

Izvor: JT

Ponedeljak, 18.02.2013.

11:50

Default images

Pistorijus je uhapšen u četvrtak, pošto je optužen za ubistvo sa predumišljajem svoje devojke Reve Stenkamp, koja je pronađena mrtva sa četiri prostrelne rane.

Iako pouzdanih informacija šta se tačno dogodilo nema, mediji svakog dana objavljuju nove informacije, a britanski tabloid „San“ je objavio da su u Pistorijusovoj kući, u kojoj je izvršen zločim, pronađene nedozvoljene supstance, kao i velika količina alkohola.

O tome da policija ispituje te navode piše i britanski "Indipendent".

Zbog toga je naloženo da južnoafrički sprinter bude potvrdgnut testiranju na steroide, pošto se sumnja da je on pod uticajem kombinacije nedozvoljenih supstanci i alkohola usmrtio Stenkampovu.

Dan pre nego što su objavljena ta saznanja, otkriveno je da je u Pistorijusovoj kući pronađena i krvava kriket palica, zbog čega policija smatra da ima dovoljno dokaza protiv sprintera.
Beta/AP
U prvim trenucima se mislilo da je Pistorijus slučajno ubio svoju devojku, pošto je mislio da je provalnik, ali dokazi koji se pojavljuju svakog dana ukazuju da uopšte nije bio takav slučaj. Južnoafrikanac je u petak optužen za ubistvo sa predumišljajem, što je on oštro negirao, a njegova porodica je čak rekla da je on sigurno reagovao instiktivno. Ukoliko bude osuđen za ubistvo sa predumišljajem, Pistorijus bi mogao da provede ostatak života u zatvoru.

Pistorijus je i ranije imao probleme sa zakonom. Pre četiri godine je nadovno napao jednu 19-godišnju devojku ispred svoje kuće, dok je prošle godine optužen da je slao preteće poruke čoveku za kojeg je sumnjao da je u vezi sa njegovom bivšom devojkom.

Južnoafrički atletičar je ušao u istoriju prošle godine kada je postao prvi čovek koji je sa obe amputirane noge učestvovao na Olimpijskim igrama. U Londonu je stigao do polufinala na 400 metara i finala u štafeti 4x400 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: