Džajić ostaje predsednik?

Ostanak Dragana Džajića ne dovodi se u pitanje, kaže generalni sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda Milorad Zečević.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2013.

13:48

Default images

On je potvrdio da je u sredu bilo "povišenih tonova" između Džajića i Čovića, ali kako je naveo, nije bilo fizičkog obračuna.

Dan posle sukoba predsednika kluba sa Nebojšom Čovićem, na marakani su znatno spuštene tenzije.

"Nisam bio prisutan kao što piše po medijima. Ono što mi je poznato jeste da je bilo povišenih tonova, jer sam ih čuo u svojoj kancelariji. Kad sam došao kod njih, video sam Džajića, Čovića i sportskog direktora Stojadinovića uznemirene, ali nije bilo fizičkog obračuna. Takođe, nisu tačne priče o vulgarnosti i psovkama koje su se spominjale", rekao je Zečević novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Generalni sekretar crveno-belih istakao je da ga je iznenadila informacija da je Džajić posle sukoba sa Čovićem podneo ostavku.

"Ne znam da li je Džajić izgovorio da neće biti predsednik, jer nismo zajedno napustili Marakanu pošto šam imao obaveze na fakultetu. Razgovarao sam sa Džajićem i juče i danas, pričali smo o prelaznom roku, a ne o jučerašnjem incidentu. Ne dovodi se u sumnju njegov rad, danas je njegov plan bio prazan, zato ga nema na poslu. Znam ga od svoje 15 godine, preživeli smo zajedno mnoge teške trenutke, svima je poznata njegova tolerancija, ali ako predjete granicu njegovog strpljenja, videćete da je i on čovek od krvi i mesa", istakao je Zečević i dodao da je i sa Čovićem juče razgovarao više puta, ali o ugovoru Nikole Petkovića i sve je prošlo bez problema i tenzije".

Zečević nije mogao da potvrdi da li će tokom dana biti održana sednica Odbora za hitna pitanja.

"Ne znam da li će se sastati odbor za hitna pitanja, ali to nije problem, jer može da zakaže za 15 minuta, a može da se održi i telefonski", objasnio je on.

Na Čovićeve kritike na račun efikasnosti njegovog i DŽajićevog rada Zečević je rekao:

"Moramo da radimo prave stvari, na pravi način. Znam da je potrebno da budemo brzi, ali ne možemo da kršimo proceduru".

Zečević je poručio da ne vidi problem da posle svega DŽajić i Čović nastave zajedno da rade u Crvenoj zvezdi.

"Radi se o profesionalcima, ljudima koji su već radili u zonama visokog stresa i za očekivati je da mogu da nastave", zaključio je on.

Zečević i njegov zamenik Stefan Pantović jedini su od rukovodstva kluba došli na Marakanu u četvrtak, kada bi trebalo da se održi sednica Odbora za hitna pitanja.

Ovaj organ kluba, koji je prvi put konstituisan na nedavnoj Skupštini čine predsednik DŽajić, tri potpredsednika (Ivica Tončev, Slaviša Kokeza i Čović) i član Upravnog odbora Branko Radujko

Dvojica visokih funkcionera crveno-belih sukobili su se juče na Marakani, gde je DŽajić, navodno, udario Čovića posle kraće prepirke i nakon toga napustio stadion uz odluku da podnosi ostavku.

"Izmedju nas već neko vreme postoji rasprava po nekim pitanjima vezanim za funkcionisanje kluba. Iako su odluke Upravnog odbora bile jednoglasne, sve ćemo kroz klupske strukture rešiti u našoj kući. Ne želim ništa više da komentarišem", izjavio je Čović za "Sportski žurnal".

Prema saznanjima ovog lista noćas je došlo do sastanka izmedju Džajića i Čovića sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ih je i "spojio" na rukovodećim pozicijama, pa je logično da je pokušao da ih pomiri.

Za sada nije poznat ishod tog sastanka, mada je veoma moguće da DŽajić i Čović nastave da saradjuju zbog dobrobiti najtofejnijeg srpskog kluba.

Pojedini funkcioneri crveno-belih izjavili su u sredu uveče da nemaju informacije o incidentu i izrazili uverenje da Džajić ipak ostaje na čelu kluba.

Čović je nedavno javno kritikovao Džajića i njegove saradnike da sporo rade i ne rešavaju nagomilane probleme u klubu.

Kao primer toga, Čović je naveo da nisu potpisani sporazumi sa užičkom Slobodom i čačanskim Borcem o regulisanju dugova, posle čega bi ovi klubovi trebalo da povuku menice.

Džajić je krajem prošle godine prvo došao na čelo Radne grupe, a potom je ponovo izabran za predsednika na Skupštini, na kojoj je na funkciju došao i Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: