EK: Galata slavila u paklu Pionira

Košarkaši Crvene zvezde Telekom izgubili su u prepunom Pioniru od Galatasaraja sa 91:74, u 2. kolu druge faze Evrokupa.

Izvor: AG

Sreda, 16.01.2013.

18:56

Default images

Ovom pobedom turske ekipe svi timovi su sada u grupi L izjednačeni sa po jednom pobedom i jednim porazom.

U fantastičnoj atmosferi koju su napravili navijači crveno-belih bolje su se snašli košarkaši Galatasaraja koji su pokazali koliko kvalitetan tim poseduju.

Zvezda je odigrala znatno ispod svog nivoa i u odbrani i u napadu i pretrpela je poraz posle šest vezanih pobeda u svim takmičenjima. U narednom kolu Evrokupa crveno-beli gostuju Uniksu, a pre toga igraju možda i meč sezone sa Igokeom u Laktašima.

Igor Rakočević ubacio je 16 poena, 13 je dodao Nelson, 12 Katić, a 10 Braun u sastavu Zvezde. Na drugoj strani sjajan je bio Džamont Gordon sa 22 poena (9-10), Karlos Arojo ubacio je 19, Ndong 15, a Milan Mačvan 10.
Beta
I Zvezda i Galatasaraj nerovzno su otvorili meč, pa su na startu odgovornost preuzeli najiskusniji – Arojo i Gordon kod gostiju, a Rakočević u sastavu Zvezde.

Kapiten crveno-belih ubacio je pet vezanih poena na startu, ali nije imao podršku saigrača, pa je Galatasaraj u 7. minutu nakon nekoliko lakih poena Gordona došao do plus sedam (17:10).

Bek turske ekipe i u nastavu prve deonice lako je pronalazio put do koša, Zvezda je na drugoj strani igrala stegnuto u napadu, pa minus četiri posle deset minuta i nije bio toliko loš rezultat s obzirom na dešavanja na parketu (22:18).

U drugoj četvrtini tim Vlade Vukoičića konsolidovao je igru u napadu, ali je i dalje olako primao koševe. Zvezda je u par navrata nakon dobre role Branka Lazića prišla na minus jedan, ali Rakočević nije imao rešenje za Gordona u odbrani.
Beta
Pokušao je trener crveno-belih zonom u drugom delu druge deonice, ali ni to nije pomoglo. U samom finišu prvog poluvremena Galatasaraj se ponovo odlepio, a Savović je poenima u poslednjoj sekundi spustio svoj tim na minus sedam posle 20 minuta (49:42).

Zvezda je u prvih 20 minuta igrala slabo u odbrani ali je napad bio sasvim solidan. Početkom drugog poluvremena stao je i taj deo igre, pa je gostujući tim prvi put otišao na ozbiljnu dvocifrenu razliku.

Karlos Arojo i Bonifejs Ndong inicirali su seriju Galatasaraja 10-0, pa je u 26. minutu Zvezda imala 15 poena zaostatka (61:46). U preostalom delu treće četvrtine crveno-beli su nošeni sjajnom podrškom sa tribina zaigrali nešto bolje, ali Galatasaraj je pred odlučujući period imao sasvim solidnih 11 razlike (71:60).

Za ekipu koja poseduje ogroman kvalitet i iskustvo 11 poena viška je sasvim dobvoljno što se videlo u poslednjih deset minuta. Uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka i jednu tehničku grešku Vukoičiću, gosti su se dodatno odlepili i već početkom poslednje četvrtine prektično su rešili meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

427 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: