Crveni Pionir čeka Galatasaraj

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19.30 dočekuju Galatasaraj u okviru drugog kola druge faze Evrokupa, uz direktan prenos na televiziji B92.

Izvor: JT

Sreda, 16.01.2013.

13:20

Default images

’Crveno-beli’ su u prvom kolu zabeležili trijumf protiv Ulma, dok je turski klub poražen na svom terenu od Uniksa iz Kazanja.

Naš cilj je da pokušamo da dobijemo sve duele druge faze kod kuće, a da na strani uz trijumf u Nemačkoj, eventualno iznenadimo u Kazanju ili Istanbulu. Verujem da ćemo protiv turskog tima prikazati igru visokog ritma i da ćemo u jednoj fantastičnoj atmosferi pokušati da dodđmo do trijumfa“, rekao je krilni centar Zvezde Boris Savović.

Krilni centar Zvezde odlično poznaje Galatasaraj, pošto je prošle sezone branio boje turskog kluba.

U Galatasaraju sam proveo predivnih šest meseci. Iskustvo igranja u Evroligi i turskom šampionatu mi je pomoglo da sazrim kao igrač i dodjem do velikog samopouzdanja. Tim se dosta izmenio od prošlog leta. Trener Mahmuti, Gordon i Šip su otišli u Efes, Ačik i Ozer u Bešiktaš, nema Šamperta, Andrića, ali i pored svega toga napravljen je izuzetno kvalitetan tim koji ima evroligaški kvalitet. Tu su Karlos Arojo, kao poslednje veliko pojačanje, Mačvan, Hokins, Endong, Gordon, Arslan. Imaćemo težak posao, ali verujem u naš kvalitet“, zaključio je Savović.

U redovima Galatasaraja trenutno igra srpski reprezentativac Milan Mačvan, koji ističe da zna da ga čeka paklena atmosfera u „Pioniru“.

Znam šta me očekuje, i saigrači su upoznati kakva će atmosfera biti. Svesni smo situacije, ali igrali smo već u turskom prvenstvu utakmice na jako teškim terenima, što će nam biti od velike koristi“, rekao je Mačvan, „Ekipa je napravljena da osvoji Evrokup, kao i sva ostala takmičenja, pa idemo na pobedu u svakoj utakmici, bilo u Beogradu ili negde drugo. Dobro smo igrali na početku sezone, pa potom malo pali, ali verujem da je došlo naše vreme, pogotovo što polako dolazi vreme za podelu trofeja“.

Duel Crvene zvezde i Galatasaraja biće odigran pred punim tribinama „Pionira“, pošto su sve karte rasprodate još u ponedeljak. Iz ’crveno-belih’ su pred utakmicu pokrenuli akciju „Crveno obuci, nek sluti na radost“, i poručili navijačima da u sredu budu odeveni u neki komad crvene odeće.

Ukoliko niste uspeli da dođete do karata za duel Zvezde i Galatasaraja, budite uz našu televiziju od 19.15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: