Mačvan: Znam šta me čeka u Pioniru

Košarkaše Crvene zvezde Telekom u sredu očekuje najteži ispit u ovoj sezoni, u Pionir stiže jedan od favorita u Evrokupu turski Galatasaraj (19:30, TV B92).

Izvor: AK

Utorak, 15.01.2013.

22:26

Default images

Istanbulski tim u svojim redovima ima sedam internacionalaca, a jedan od njih je prošlosezonski igrač Partizana Milan Mačvan.

Srpski reprezentativac najbolje zna šta njegov tim očekuje u "Pioniru", ali ističe da se ekipa navikla na sličnu atmosferu u Turskoj.

"Znam šta me očekuje, i saigrači su upoznati kakva će atmosfera biti. Svesni smo situacije, ali igrali smo već u turskom prvenstvu utakmice na jako teškim terenima, što će nam biti od velike koristi", rekao je Mačvan.

Turski tim je na početku Last 16 faze EK poražen na svom terenu od Uniksa, pa u Beogradu mora da pobedi.

"Ekipa je napravljena da osvoji Evrokup, kao i sva ostala takmičenja, pa idemo na pobedu u svakoj utakmici, bilo u Beogradu ili negde drugo. Dobro smo igrali na početku sezone, pa potom malo pali, ali verujem da je došlo naše vreme, pogotovo što polako dolazi vreme za podelu trofeja".

Mačvan je upoznat sa ekiom "crveno-belog" tima kao i formom u kojoj se beogradski tim nalazi.

"Zvezda je angažovala mnogo novih, dobrih igrača. Mnogo se promenila od starta sezone. Iskusan su tim, koji igra bez oscilacija, sa mnogo trčanja i koji je pokazao da zna da pobedi u velikim utakmicama. Ne bih da izdvajam pojedince, jer uvek neko iskoči".

Mačvan će na parketu biti iako je skoro imao operaciju, a lice će zaštititi specijalnom maskom.

"Imao sam operaciju pre desetak dana, ali ću igrati. Na početku sam imao problem zbog maske koja nije bila providna. Sada je sve lakše i mislim da će se to odraziti i na igru".

Utakmica 2. kola Last 16 faze Evrokupa između Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja igra se u sredu u "Pioniru" od 19:30 časova, uz direktan prenos na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: