Braća Marković napustila Partizan

Fudbalski klub Partizan ostao je bez dva talentovana mlada fudbalera.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Ivan i Vanja Marković, blizanci rođeni 1994. godine, sele se u Poljsku, gde će igrati za ekipu Korona Kjelce.

Vezni igrač Vanja i napadač Ivan ponikli su u Zemunu, a pre dolaska u Partizan bili su u Holandiji, u školi VVV Venlo. Oba su nastupala za omladinsku reprezentaciju Srbije.

Stav fudbalskog kluba Partizan je da su oba igrača slobodna da izaberu novi klub, jer je procena ljudi u omladinskoj školi kluba iz Humske da više na njih ne računaju.

Njihova nova ekipa jena polusezoni 13. u poljskoj Ekstraklasi, sa 16 bodova iz 15 mečeva. Iako ih od zone ispadanja dele samo dva mesta, gotovo izvesno će opstati, jer tandem ispod crte GKS Belhatov – Podbeskidzje Bjelsko-Bjala ima samo po šest bodova.

Veliku pomoć u novoj sredini imaće od veterana Aleksandra Vukovića, koji za Koronu igra od 2009. Vuković je takođe nekadašnji Partizanov junior, a u Poljskoj je već 12 godina, uz dva kratka izleta u Grčku. Za to vreme je 33-godišnji Banjalučanin osvojio dve titule, po jedan kup i superkup, sve u dresu Legije, a ima preko 240 nastupa u Ekstraklasi.

Zanimljivo je da je menadžer braće Marković ranije bio sadašnji sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović.

Srpski fudbal ove zime ponovo potresaju odlasci mladih fudbalera – Crvenu zvezdu su napustila dva mlada talentovana golmana – Marka Dmitrovića (1992) i Rastka Šuljagića (1995).

Iako su u pitanju igrači koji su članovi mlađih selekcija Srbije i smatraju se velikim talentima, niko od njih nije dobio priliku u prvom timu.

Sport

Transformacija Janka Tipsarevića

Kada neki teniser za samo dve godine stigne od 50. mesta na ATP listi do dve uzastopne sezone u Top 10 očigledno je da se radi o ozbiljnoj transformaciji.

Tenis četvrtak 10.01. 20:56

Ilić: Radim na lepu reč

Novi trener golmana Partizana Radiša Ilića rekao je da mu je imenovanje na tu funkciju došlo iznenada, ali da očekuje da će se brzo privići na novu ulogu.

Fudbal četvrtak 10.01. 23:40 Komentara: 10
strana 1 od 4 idi na stranu