Euforija u CG, čestitao i Raonić

Nakon što su rukometašice Crne Gore osvojile Evropsko prvenstvo, u toj zemlji zavladala je euforija, a uspeh je čestitao i 13. teniser sveta Miloš Raonić.

Izvor: SO

Nedelja, 16.12.2012.

19:59

Default images

“Čestitam – Crnogorke osvojile evropsko zlato u rukometu!!!”, napisao je Raonić, 21-godišnji momak rođen u Podgorici koji igra pod zastavom Kanade.

Nakon dramatičnog trijumfa nad Norveškom, iz stanova, kuća i kafića u Crnoj Gori čuli su se pobednički usklici i pesma, a počelo je da se puca i širom grada.

Vlada Crne Gore takođe je čestitala titulu svojim rukometašicama preko Tvitera, a ta i ostale društvene mreže preplavljene su porukama oduševljenja povodom osvajanje zlatne medalje.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović istakao je u čestitki da rukometašice te države zaslužuju najveću zahvalnost.

"Izuzetnim znanjem i požrtvovanjem, kao i zadivljujućom borbenošću, ispunili ste zadovoljstvom sve građane Crne Gore, zavređujući maksimalno i trajno poštovanje. Na najbolji način ste promovisale sport i državu Crnu Goru", naveo je Vujanović.

Premijer Milo Đukanović čestitao je reprezentaciji, ističući da je u pitanju ogromah sportski uspeh za jednu malu državu kakva je Crna Gora.

"Čitava Crna Gora u ovim trenucima je sa vama i raduje se vašem veličanstvenom trijumfu ostvarenom u sjajnom sportskom nadmetanju u kome ste pokazale sav svoj talenat, svu sportsku istrajnost, umeće i ponos s kojim ste branile boje svoje države”.

Gradske vlasti najavile su veličanstveni doček za nove evropske prvakinje, čiji je nadimak "lavice". Očekuje se da će reprezentacija doputovati u Podgoricu oko ponoći, a slavlje će biti priređeno u sportskom centru Morača.

Crna Gora je pobedila Norvešku sa 34:31.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: