"Polufinale meč kao svaki drugi"

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da će se ekipa za polufinalnu utakmicu EP pripremati isto kao i za bilo koji drugi duel.

Izvor:

Petak, 14.12.2012.

15:42

Default images

Srbija se u subotu od 17 časova sastaje sa Crnom Gorom u "Kombank Areni" u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

"Spremamo se kao za svaki drugi meč, kao da igramo protiv Norveške, jer to je sport. Neću pritiskati devojke i insistirati kao da igraju protiv rukometašica, koje su odlučile da igraju za drugu zemlju", rekao je Bošković.

On je priznao da nije spavao posle velikog uspeha i plasmana u polufinale EP.

"Malo smo slavili i spavali, ali šta da se radi. Takav je posao. U petak uveče nas očekuje analiza protivničke igre, kako bismo spremni počeli meč sa Crnom Gorom. Nemam ništa da zamerim devojkama, trudićemo se da, koliko je to moguće, smanjimo oscilacije u igri i ispravimo greške. Uveren sam da će Arena biti puna", rekao je Bošković.

Selektor Srbije je u tim za meč vratio rezervnog golmana Jovanu Risović umesto Ane Kačarević.

Reprezentativka Sanja Damnjanović uvrena je da Srbija još nije pokazala sve što i može i da ima prostora za napredak.

"Možemo više da pružimo u napadu, ali se istrošimo u odbrani i ponekad ostanemo bez snage. Jelena Erić i ja dobro funkcionišemo na poziciji tri i četiri, naravno uz sjajnu Katarinu Tomašević na golu. Niko nije nezaustavljiv, pa ni Katarina Bulatović. Ona ponekad šutira i sa 12 metara, a tu je teško čuvati igrača", rekla je Damnjanović.

Ona je poručila da će Srpkinjama biti potrebna smirenost i hladna glava protiv Crne Gore.

"Crna Gora igra fanatičnu i agresivnu odbranu, možda ponekad i grublju nego što je dozvoljeno, ali ništa im se ne može zameriti. Uspeh na Olimpijskim igrama u Londonu napravile su upravo zbog tog segmenta igre i mislim da uz Francusku i nas, imaju najbolju odbranu na šampionatu", rekla je ona.

Kristina Liščević očekuje da Srbija nastavi sa dobrim izdanjima na prvenstvu Evrope.

"Ne možemo sad da padnemo, imamo nekoliko dobrih rezultata i utakmica iz nas. Trenutno smo u fazi - ne može nam niko ništa. Mislim da će Crnogorke biti pod većom tenzijom, jer većina potiče iz Srbije”, rekla je Liščevićeva.

Polufinale šampionata Evrope između Srbije i Crna Gore igra se u subotu od 17 sati u Beogradskoj areni.

Prethodno, u prvom polufinalu od 14.30 sastaju se Norveška i Mađarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: