Đokićeva: Neću pevati nijednu himnu

Crnogorska rukometašica Ana Đokić izjavila je da će joj u polufinalnom duelu na šampionatu Evrope biti veoma neobično da igra protiv zemlje u kojoj je rođena.

Izvor:

Petak, 14.12.2012.

15:18

Default images

Đokićeva je samo jedna u nizu igračica koje su u poslednjih nekoliko godina napustile selekciju Srbije i zaigrale za Crnu Goru.

“Biće neobično, jer prvi put igram protiv bivše zemlje, ali ne mislim da će to uticati na moje izdanje. Neću pevati nijednu himnu, došla sam da igram rukomet, sve ostalo je nebitno", rekla je Đokićeva.

Ona je pojasnila kako je odlučila da zaigra za Crnu Goru.

"Nisam verovala da Srbije može da izbori plasman na Olimpijske igre, odabrala sam Crnu Goru, koja ne samo da je uspela, već je i osvojila medalju. Iz tog ugla sam ispunjena. Srbija je pokazala da ima kvalitet, došle su do polufinala i svaka im čast na tome", dodala je Đokićeva.

Ona je dodala da se u Srbiji oseća kao kod kuće i da ne veruje da atmosfera na tribinama može može da je pokoleba.

Sigurno se ovde bolje osećamo nego u Londonu, ovde smo kao svoj na svome. Ljudi su nam izlazili u susret i sve što smo tražile smo dobile. Zadovoljna sam organizacijom šampionata, uostalom, Srbija se dokazala kao dobar domaćin i u januaru kada je bio muški šampionat”, istakla je rođena Aranđelovčanka.

Dres Crne Gore u subotnjem polufinalu nosiće još jedna dojučerašnja Srpkinja - Katarina Bulatović. Međutim, za razliku od Đokićeve ona baš i nije bila pričljiva tokom "druženja sa novinarima"

"Ana i ja smo profesionalci. Činjenica da igramo protiv Srbije neće uticati na nas. Biće to još jedna u nizu utakmica“, poručila je Bulatovićeva, rođena Kragujevčanka, svakako igračica od koje preti najveća opasnost u polufinalnom meču.

Prva igračica koja je srpski dres zamenila crnogorskim bila je Bojana Popović, a osim Đokićeve i Bulatović to su učinile još Ana Radović i Mira Milenković.

Polufinale šampionata Evrope izmedju Srbije i Crna Gore igra se u subotu od 17 sati u Beogradskoj areni.

Prethodno, u prvom polufinalu od 14.30 sastaju se Norveška i Mađarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: